Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 6 February 2013

Tutorial : Fancy Font


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Tadi blogger Tenku Butang tanya AJ macam mana nak buat Fancy Font tu....
Alaaaaa.... Font yang macam dalam gambar bawah ni...


Okay....
Sebenarnya tak susah mana pun......
Pegi je kat website flaming text,

 STEP 1
Klik Logos then pilih korang nak font macam mana....


STEP 2

Lepas tu korang edit yang nombor 1 tu.....
Sila klik satu-satu ye, text, logo, shadow, background, image size...
Bahagian background pilih transparent....
Image size tu taknak usik pun takpe....
Dah puas hati klik nombor 2 (Create Logo)
Preview ada kat bahagian atas dia....


STEP 3

Klik Personal Use


STEP 4


STEP 5

Pilihlah korang nak Sign Up atau Login via Facebook



 STEP 6

Klik I Agree

STEP 7




SIAP!!!!!

Mana nak letak font ni..
Ikut suka koranglah........

Kalau nak letak kat komen, next step sila pegi cari tutorial kat LyssaFaizureen ye...

P/s : Eh?? AJ buat tutorial lah!
Harap fahamlah..... =D

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

36 comments:

  1. nice tutorial.

    From,

    Nasz

    www.mohdnaser.com

    ReplyDelete
  2. sebab ia merupakan tutorial bergambar jadi amat laa senang untuk difahami..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. Kalau bagi manual, AJ sendiri pun tak faham kot @Azlan Strider...
    Hahhahaha...

    ReplyDelete
  4. bagus tutorial ni. sgt mudah difahami. hehehe. bolehlah akak try nnt kalau kerajinan melanda :D

    ReplyDelete
  5. wahh dh buat tutor skrg ni..heee

    ReplyDelete
  6. rajin betul ayue..
    nur malas nak edit dah..hihi

    ReplyDelete
  7. Try kak @Sue-Rya Qistina, jangan tak try...
    Hehheheheh...

    ReplyDelete
  8. Sebab ada orang tanya @hazwan hairy...
    Kalau tak maunya akak nak buat...
    Tak reti kot...
    Hehhehehe...

    ReplyDelete
  9. Takdelah rajin mana pun @Cik Nur...
    Ikut mood jugak.... =D

    ReplyDelete
  10. bagus bagus. tip yang bagus. nanti nak buat lah.

    ReplyDelete
  11. Sebenarnya tak reti sangat @michelle De hunny...
    Tapi gigihkan jugak...
    Hehhehhe... =D

    ReplyDelete
  12. wah.. dh ada dh.. he2.. nti nk cuba buatlah.. bukan apa.. senang blogger lain nk komen.. nampak besar kan.. xyah tercari2 butang komen dh..

    ReplyDelete
  13. wah!! comel nyee font2 nie..hehe

    senang cket an na buat..xyah guna adobe photoshop (<-- sbb yana xreti gna photoshop..hehe..but nnt nk explore gak..hee)

    keep it up, Ayu! :D

    ReplyDelete
  14. Aah @Yana Sakura...
    AJ pun tak suka benda yang complicated ni... =D

    ReplyDelete
  15. rajinnya buat tutorial..done hotlink

    ReplyDelete
  16. Aritu Tengku Butang tanye kak @Mrs Velentine..
    Tu AJ buat..
    ehhehheh..

    ReplyDelete
  17. ohh cantik jgk tulisan tu ..thanks toturialnye

    ReplyDelete
  18. rajin tu... akak tak larat lah nak wat.. hihihi :D

    ReplyDelete
  19. Ilmu bru utk Zam ni... thanks 4 sharing ;))

    ReplyDelete