Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 11 February 2013

Berkebun!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Arini AJ merajinkan diri ikut mak pegi berkebun kat bawah sambil nak tanam bangkai anak kucing AJ yang mati......
Baby kucing yang last sekali tu mati 3 ekor.... Sedih tau... =( 
So tadi gi tanam dia, AJ berkebunlah sekali.....
Lama betul tak buat keje mencangkul, bercuck tanam ni.....
Hahahhhahaha.....
Naik lenguh urat saraf..
Last AJ join mak berkebun... Errrrrrr... Errrrr... Errrrrr...
Okay. agak lama.... Sebab AJ langsung tak ingat bilanya last AJ join.....
Mak memang rajin jugak bercucuk tanam...
Kalau balik kampung, abis segala anak pokok dia amik bawak balik KL tanam kat kebun yang sekangkang kera tu.....
Ada jugaklah sekali sekala dapat merasa hasil kebunnya tu....
Pisang, mangga dan rambutan...
Alhamdulillah... Walaupun tak banyak, merasalah jugak hasil tanaman mak tu...
So tadi sempatlah AJ amik gambar kat bawah tu.....
Hehehehehehe....
Rasanya bergambar tu pun part of berkebun jugak kot.....
Last-last dalam 30 minit, AJ naik rumah...
Tak tahan nyamuk....... Hehehheheh... =P

Tuan Kebun!!!... Hehhehehe...


Cute Tukang Kebun for hired!!!....
Anyone??
Hahhahhahahhaha... =P

P/s : Memula kebun, pasni Ladang pulak....
Ehhh?? Rasa AJ dah ada ladang...
Kat FarmVille.... Kira ladang tak???


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

24 comments:

  1. Hee. Lama jugak dah tak berkebun. Berkebun kat Farmville ^_^ haha

    ReplyDelete
  2. Hahahhah.... Penyakit tu FamVille tu @Sally Yatiey..
    kalau dah start takmo berhenti... =D

    ReplyDelete
  3. saya langsung xpernah berkebun sebab rumah saya xde tanah utk berkebun..heheh

    ReplyDelete
  4. Wahhh bestnye berkebun.. Cume xthn nyamuk je la.. :) kena pakai minyak serai la. Bru nyamuk tak dtg

    ReplyDelete
  5. bagus la tolong2 mak AJ tu kat belakang rumah..., sekejap pon bole kelurkan peluh dgn car yg sihat...

    ReplyDelete
  6. 30 minit je aj berkebun? patutnya kena 3 jam tau, tu baru namanya berkebun :)

    ReplyDelete
  7. nyamuk suka gigit gigit awek cun ni..huhu

    ReplyDelete
  8. lama xberkebun..last berkebun tahunx10 lepas..haha

    ReplyDelete
  9. leh la jemput AJ dtg menebas ngn berkebun dkt rumah 5zol lak pasni..

    ReplyDelete
  10. sempat lagi tu....
    30 mint je..?
    hihihih...
    lawaklah Ayue ni...

    ReplyDelete
  11. Tu la @[PCL]....
    Selain tu ,ada jugak aktiviti nak buatkan... =D

    ReplyDelete
  12. Abis terbakar lemak2 AJ kalau 3jam @Orga...
    Hehhehe...

    ReplyDelete
  13. Boleh @Faizol Dee...
    Tapi kang tak tau semak tebas AJ ke, AJ tebas semak...
    Hehee...

    ReplyDelete
  14. kalau macam nie rupa hang kebun mesti sultan melaka tak lepaskan kat orang lain...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. rajinnya...kesian anak kucing yg dah mati...oh farmville dulu jer main skg tak

    ReplyDelete
  16. Nak buat macam mana @Mrs Velentine...
    Dia takmo hidup....

    ReplyDelete