Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 9 January 2013

Takutnyaaaa.....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Tik Tok Tik Tok.... Sedar tak sedar dah pukul 12 lebih tengah malam....
Ehhhh??? Cepatnya masa berlalu.....
Takutnya nak hadap hari esok....
Lebih takut dari di"interview" siang tadi.......
Aduuuhhhhh.... Jantung ni rasa dup dap dup dap je....
Dalam kepala otak fikir nak cakap macam mana? Boleh ke tak boleh??
Esok Boss confirm masuk sebab AJ dah mesej dia siang tadi , cakap AJ dah dapat keje lain and need to see him...
Kalau ikutkan kena bagi sebulan notis... Tapi company tadi tu minta diawalkan...
So nak tak nak pun AJ kena bincang dengan Boss sebab dan musabab AJ nak ke company lain......
Tadi AJ ada call ex-staff tempat AJ sekarang tu....
Dia cakap boleh kot kalau nak minta diawalkan.......
HOPEFULLY sangat boleh... Sebab dari last month lagi AJ memang dah takde hati nak keje tempat sekarang...
AJ bertahan pun sebab kesiankan Boss dan dah takde staff nak buat keje.... 
Boss AJ tu memang baik dan bagus.. Tapi atas sebab-sebab tertentu, AJ terpaksa undur diri dari company tu...
AJ taknak lah nanti AJ jahanamkan company dia pulak kalau still kat situ...
Yelah, bila orang yang takde hati nak buat apa yang sedang dibuat korang rasa macam mana cara keje nya??
Seriously AJ memang dah sedar yang AJ buat keje main-main je selama sebulan lebih ni......
Alahai..... Macam-macam perasaan timbul dalam hati dan kepala otak ni......\
Tapi AJ pun tak nak lepaskan peluang yang AJ dapat siang tadi.......
Boss, AJ minta maaf banyak-banyak lah ye.......
Kalau esok boss cakap kena bayar ganti rugi kat company, AJ sanggup je bayar rasanya.....
Harap Boss faham.......

Rasa macam nak menyorok bawah selimut macam ni... =P

P/s : Cepatnya laaaaaaahhhhhhhh jarum jam ni berputar......


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

16 comments:

  1. tenang..tenang...!
    Tarik nafasss....

    insyaALLAH..esok boss ok...
    jangan risau k...

    ReplyDelete
  2. 1st - company baru tu sangguh buyout tak.. kalau sanggup.. AJ tak perlu bayar ke company lama.. nanti company baru akan bagi cheque

    2nd- Cuti AJ ada banyak lagi tak.. kalau banyak AJ boleh habiskan.. Then join company baru..

    itu saja tips dari Alkisah..

    ReplyDelete
  3. sabar ye dik. semoga segala urusan dipermudahkan dan semoga ur boss memahami

    ReplyDelete
  4. ala semua org akan rsa tp wat xtau ja..haha...nth2 lagi best :p

    ReplyDelete
  5. mohon bersabar kak.semoga dipermudahkan semuanya ^^

    ReplyDelete
  6. sabar la kak .
    mungkin ada hikmah semua ni . ^^ akk kan kuat.
    chill kak. akk mampu buat semua ni.


    *jom masuk kelaman penulisan2u.
    ni cerpen pertama ain buat.
    cerpen ni baru je keluar
    hope sape2 yang ada baca bagi la pnedapat apa yang korang baca. mungkin ain boleh perbetulkan lagi penulisan ain.

    doakan kejayaan ain for spm 2013.

    http://www.penulisan2u.my/2013/01/cerpen-bubuei-milikmu-selamanya/

    ReplyDelete
  7. harap bertabah yew AJ . hehe . good luck utk jmpe boss :)

    buat apa yang kita suka , mesti keje tuu jadi je kan :)

    ReplyDelete
  8. Harap da settle :) fuhh betul jgk ble da xde hati nk keje pun xsmgt..

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah @Al Kisah,company baru nak bayar..

    Cuti ada 5hari lagi....

    ReplyDelete
  10. Hahhahaha... Amboih @hazwan hairy, wat tak tau je ye???
    Okay2.... =D

    ReplyDelete
  11. Thanks dik @ain vanilla...
    okay jap lagi akak sampai... =D

    ReplyDelete
  12. Betul @CikMunBlogger, memang camtu.. kalau suka, jadi...
    kalau tak suka tu, apa pun tak kena.... Thanks... =D

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah @nanieybarnieylurviey... SETTLE....
    Happy sangat.... =D

    ReplyDelete