Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 22 January 2013

Nak HORMAT Macam Mana?


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Pagi ni AJ ada satu perasaan yang kurang seronok kat tempat keje ni....
Tak taulah betul ke tak..
Tapi cerita yang AJ dengar memang buat AJ panas telinga dan panas hati.....
Minggu ni baru nak masuk minggu kedua AJ kat sini..
So dah kenallah staff-staff kat sini..
Tapi yang tak sedapnya, ada pulak yang mula bawak mulut PUAKA niyang rapik...
Boleh pulak dia cakap AJ ni tak hormat dengan dia...
Hello.....!!!! Kau nak expect aku hormat kau macam mana lagi???
Kau nak aku sujud everytime kau lalu depan mata aku??
HELL NO!!!!!

AJ rasa kat sini, AJ takdelah pulak buat muka masam ke atau menyombong....
AJ sapa macam biasa, wish good morning, smile all that.......
Tak jangka pulak ada yang mengata.....
Kalau se"gender" tu, bolehlah diterima sebab selalunya perempuan memang macam tu lumrahnya..
Ini tak... LELAKI pulak tu..
Kau ni memang mulut kakak-kakak kan??
Sedap-sedap je kau nak buat rumors pasal aku....
U just don't know me..
Takpe, AJ budak baru kan.....
Dengarkan je... Jangan sampai 1 masa AJ betul-betul tak hormat.....
AJ pun terfikir.. Dia nakkan penghormatan yang macam mana??
Bagi tabik spring kat dia?? Sujud kat dia?? Ke nak salam cium tangan dia setiap kali dia lalu...
Tak fahamlah AJ... Ada jugak orang macam ni....
Macam manalah Melayu ni nak maju dengan adanya orang macam ni....?
Depan AJ bukan nampak sopan bagai... Tapi belakang, kau ni spesis mulut longkang rupanya.....
Macam mana ek definisi dia dengan HORMAT tu???
Selagi AJ boleh hormat, AJ hormat...
Esok lusa kalau AJ still dengar dia cakap AJ tak reti nak hormat dia....
Tunggulah ketakhormatan AJ keluar......
Aku datang sini, nak cari rezeki halal....
So jangan nak tabur pasir dalam periuk nasi  orang.....
Senang cerita aku hormat kau, kau hormat aku...


P/s : Kau buat keje kau...
Aku buat keje aku...
End story!!!!
Maaf korang kena baca pulak luahan ketidakpuasan hati AJ ni.....



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

24 comments:

  1. hahaha.. Nampaknya adam ngan AJ senasib laa.. Story kita pun hampir same..

    Ingat ni..

    Yesterday is history
    Today will be memory
    But Tomorrow still mystery..


    ReplyDelete
  2. haha sbar2 na kak..biasa lah tu kalau keja opis ramai2 cmni msti ada puaka punya..hahah

    ReplyDelete
  3. uik .. lelaki ke !!

    wahhhh aduhhh nie cam kerja kerajaan lah nie lelaki yg dipanggil CC huhu
    memang akan ada sikap macam nie :)

    ReplyDelete
  4. aiyok.. sekali masok blog kamu dear terbaca luahan lps geram pulok...hihihi... be cool dear.. Allah sntiasa bersama dgn org2 yg sabar..senyumm sikittt... =)

    ReplyDelete
  5. alahai, ada plak org cmtu..sbrr jela..

    ReplyDelete
  6. mmg tak seronok kan kalau environment kerja mcm ni.. buat stress je kan.. bykkan bsabar ye

    ReplyDelete
  7. sabar ya..Akak pun pernah kena mcm ni..siap dia tuduh akak guna2kan dia...

    ReplyDelete
  8. haa tarik nafas panjang2 k...fuhhh

    ReplyDelete
  9. Tu la @Adam Narzuan..
    Geram betullah orang macam ni....
    Thanks... Very motivated..

    ReplyDelete
  10. Wat masa ni boleh sabar lagi @hazwan hairy..
    Heheheheh..

    ReplyDelete
  11. Tu la kak @ieda immi...
    Lelaki tapi mulut macam kakak tau...

    ReplyDelete
  12. Hahahhahaha... Tu la @Deqla manjew, masuk2 je kena baca luahan perasaan.....
    Okay =D lebar ni..

    ReplyDelete
  13. @nuyui a.k.a miss YUI ada jugak masyarakat macam nji kat sini....
    Sabar je la...

    ReplyDelete
  14. Aah mak dara @adza irdawati.....
    Keje tak stress pun, kalau ada orang macam ni stress teruk jadinya...

    ReplyDelete
  15. Amboih @Mrs Velentine...
    Lebihlah tu kalau sampai macam tu...

    ReplyDelete
  16. @zila manaf fuhhh fuhhh fuhhhh....
    Hehehehe... =D

    ReplyDelete
  17. biase da tu kat tmpat keje..ade ke ta puas hati sesame staff an

    ReplyDelete
  18. Memang @combi..
    Tapi susah jugak kalau kita hornmat tapi cakap kita tak hormat....

    ReplyDelete
  19. Ya Allah.. Mcm2 la.. What??? Lelaki. Mcm pelik plak.. Ada masalah psycho nihhh.. Ttibe je xpuas hati n buat mulut.. :)

    ReplyDelete
  20. lelaki keeee..!
    baca entry sebelum ni ingat perempuan...

    alahai..buruknya lelaki bermulut puaka..!

    ReplyDelete
  21. Aah @nanieybarnieylurviey, lelaki..
    tu yang tak percaya sangat tu.....

    ReplyDelete
  22. Yup lelaki @Cik Nur....
    Tu la buruk kan kalau lelaki macam tu..

    ReplyDelete