Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 30 January 2013

Mangsa Racun!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Great loss: An elephant calf trying to wake its dead mother up at the Gunung Rara Forest Reserve in Tawau.

Gambar pertama yang AJ nampak masa bukak The Star pagi tadi.....
Betul-betul menyentuh perasaan bila melihat seekor anak gajah cuba mengejutkan ibunya yang telah mati.....
Sebanyak 10 ekor gajah ditemui mati sejak dua minggu lalu dipercayai akibat racun di Hutan Simpan Gunung Raya kira-kira 130 Kilometer dari Tawau...
Daripada jumlah itu, 7 adalah betina dan selebihnya jantan berusia seawal empat tahun...
Walaubagaimanapun anak gajah berusia 3 bulan yang diberi nama Kejora ini telah diselamatkan dan dihantar ke Lok Kawi Wildlife Zoo....
Siasatan mengenai kejadian ini sedang dijalankan.....
Dan punca kematian sedang dikenalpasti....

P/s : Alahaiii... Rasa nak menangis.....

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

25 comments:

  1. katanya kena racun @fyna...
    Tapi tak tau lah...

    ReplyDelete
  2. kesiannya harap2 lepas ni tak ada lebih banyak yang mati..

    ReplyDelete
  3. diorang ni memang takde hati perut langsung, hutan habis musnah , gajah nak dok mana ? kan..

    ReplyDelete
  4. Gajah tu dah la spesis terancam @nadia farhana....
    Nanti dah bebudak tak kenal gajah tu menatang apa...

    ReplyDelete
  5. Letak dalam rumah diorang @aQu Mad..
    Biar diorang rasa macam mana....

    ReplyDelete
  6. alaaa..siannya..kenapa diracun gajah nie??ade kes gajah amuk ke kat tawau??iskk.isk..isk..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  7. alala sian tengok anak gajah tu....

    ReplyDelete
  8. Tak tau la @Azlan Strider..
    Tak dengar pulak dalam news...
    Tapi kesiankan....

    ReplyDelete
  9. Kesian sangat kak @Mia Kassim..
    Rasa nak nangis tengok...

    ReplyDelete
  10. sape lah punya kerja kan...
    sian gajah2 tu...

    ReplyDelete
  11. maybe nk racun benda lain kot tapi gajah tu pulak yg terkena

    ReplyDelete
  12. Mungkinlah @the malay male..
    Pihak berkenaan tengah siasat..
    Kalau ada yang saja suka2 nak racun, bagi je hukuman setimpal...

    ReplyDelete
  13. alahai kesiannya si anak gajah tu, VillaKejora tu nama kediaman pcl sekeluarga kini....eh tetiba je kan pcl ni...:P

    ReplyDelete
  14. Kesian kan... cuba jadi kat kita yang manusia nie.. tapi yer laa .. manusia pun kekadang berjiwa binatang.. apa2pun.. semoga kita mengambil iktibar dari apa yang terjadi..

    ReplyDelete
  15. Kesian sangat tau @[PCL]..
    Wahhh sedapnya nama kediaman PCL..

    ReplyDelete
  16. Dgr kt radio spesis gajah ni makin pupus. Then mcm ni lak happen. Lagi laa.. Apa la manusia nih.

    ReplyDelete
  17. pilu rasa hati. alahai. sedih tgk ank gjh ni.

    ReplyDelete
  18. Memang kesian sangat @CXopportunities....
    AJ dahlah pencinta haiwan...
    Bila tengok gambar ni sayu hati...

    ReplyDelete