Blogger templates

Click to Follow...

Saturday, 26 January 2013

Kan Senang....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Entri sebelum ni kan AJ cakap AJ tak boleh nak tukar domain...
Petang tadi AJ cubalah buat lagi....
Dah boleh dah....
Rupanya taklah susah mana step nak tukar domain tu....
Tapi bila semua step AJ dah buat..
Timbul pulak 1 masalah lain...
AJ tak boleh nak bukak blog guna URL dot my tu.....
AJ baca orang yang tukar domain cakap, diorang cuma makan masa 3-4 jam je....
Tapi AJ punya dah lebih 4 jam dah....
Still dia cakap website unavailable.....
So AJ hantar tiket kat asiahost...
Then diorang cakap, diorang boleh buatkan....
Haaaaaa..... AJ rasa tu lah jalan yang terbaik..
Dari AJ nak memeningkan kepala buat sendiri.. Lepas tu tak jugak jadi, baik AJ serahkan je bulat-bulat kat diorang tu..
Dah tentu-tentu tu keje diorang... Confirm takde mistake kan.....??
Hehehhehehehe.... =D
So yamg AJ punya tak jadi tadi, terus AJ delete.....
So buat masa ni AJ guna URL lama balik... Sampailah pihak Asiahost confirmkan yang AJ dah boleh guna dot my tu........
Kesian blog ni tak boleh direview untuk beberapa jam tadi...
Hehheheheh... =D
So esok atau lusa atau Isnin barulah URL boleh bertukar kot.... =D


P/s : I'm BACK!!!!!



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

22 comments:

  1. patutlah tak boleh bukaaaa...!
    Baru nak cari kat twitter..
    tgk ayue dah muncul..lega..!

    Blog MV pun xleh buka tau....

    ReplyDelete
  2. rasanya ke semua domain dot my tak boleh masuk buat masa sekarang...pcl try blogwalking td..harap semuanya akan ok secepat mungkin..

    ReplyDelete
  3. Rasanya yang dot my tengah problem kot @Cik Nur....
    Tadi check langsung tak boleh...
    Tu yang tukar balik ke blogspot tu..

    ReplyDelete
  4. Aah lah @[PCL]..
    Rasa diorang tengah ada problem dengan server kot.....
    AJ pun harap, problem ni cepat solved..
    kalau tak susah pulak blogger2 lain...
    Dan kesian kat owner blog...

    ReplyDelete
  5. ewahhhh ! bakal pakai domain nie . hehe . tolong promote kan entry mun yg psal free 2000 domain tu boleh ? hehe

    ReplyDelete
  6. kenapa tak pakai domain dot com ? hehe

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum ayue...selamat bertukar ke domain baru..:)

    ReplyDelete
  8. semua yg guna dotmy xblh guna kan..takut plak dya nk tukar.

    ReplyDelete
  9. hr nih..mmg semua blog yg berdomain sendiri tuu xleh buka

    ReplyDelete
  10. hi ayue, rasa-rasa asiahost ada masalah DNS, diorang ada letak info tu dekat website diorang, date 26 Jan 2013...pastu diorang suruh tukar guna DNS Google, bawah ni link cara-cara untuk tukar ke DNS Google.

    http://www.youtube.com/watch?v=2_ufVAHgw20

    saya pun ada masalah sama tak dapat bukak yang dot my,lepas tukar ke DNS Google, baru okay...

    ReplyDelete
  11. oo senang ea?nnt bole la buat tutoria.heheh

    ReplyDelete
  12. wah semua tukar ke dotmy eh...?

    ReplyDelete
  13. @CikMunBlogger rasa kuota tu dah tinggal dalam 500 je..... =D

    ReplyDelete
  14. Rasa nak pakai dot com la @aQu Mad....
    Sebab dot my macam tak function sangat buat masa ni...

    ReplyDelete
  15. Waalaikumussalam mama @Mas Zull..
    terima kasih... =D

    ReplyDelete
  16. AJ terus tukar balik ke blogspot @dya bunga.. =(

    ReplyDelete
  17. Alamak @WAHIDA ALIAS... Tutorial??
    Hehehhe... tak reti la... =D

    ReplyDelete
  18. Heheheheheh.... Yup @N.Aima K....
    Semua sebab AsiaHost bagi free ni... =D

    ReplyDelete