Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 7 January 2013

Deco Bersama AJ...



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sekarang ni tahap energy AJ adalah dalam 11% dari 100%...
Arini dari pukul 12.30 tengah hari sampai 10.35 malam AJ mengecat dan mengemas bilik....
Semuanya AJ buat sorang-sorang....
Dari beli cat, bancuh cat, alih almari, panjat sana sini....
Thanks Mr.JR tolong bagi idea nak cat kaler apa....
Memang taste sama... Hehehehhe....
Masa mula-mula tengok katalog cat, AJ memang berkenan kaler tu....
Pastu minta pendapat Mr.JR pun, still kaler tu jadi pilihan...
So siang tadi AJ bersemangat waja mengecat sampailah ke malam...
Lenguh dah segala urat saraf.....
Mr.JR siap panggil AJ "SuperPok" lagi.....
Hasilnya agak memuaskan hati AJ sendiri la....


Ni masa AJ tengah mengecat....
Sumpah bilik dah macam tongkang pecah....
Almari baju je dah 3....
Bagai nak mampos mengalih semua...
Huhuhuhuhu...


Ni lepas AJ dah siap cat dan kemas....
Okay la tu kan hasil keje mengecat AJ...
Kalau terror sangat dah jadi tukang cat dah kan... Bukan kerani macam sekarang...
Heheheheheh.....
Oh dressing table tu AJ baru beli....
Bertambah sempitlah bilik AJ.... =P
Lepas tu esok sampai lagi 1 almari sebab semalam orang kedai perabot salah anta barang....
Nasib dressing table AJ betul....
So takdelah nak mengamuk sangat....


"Tukang Cat" for hired!!!!
Hahahahaha.... Sempat snap gambar sendiri masa tengah mengecat....
Ya ampun.... Comotnya.... Bersepah jerawat....
Aiyooooo...... =P

Oh ye... AJ guna cat ColorLite warna Elgin kod 6427 (Hijau) dan warna Cream kod 6300 untuk border....
Cat dia tak mahal sangat pun...
Lepas tu tak berbau.. Tu yang AJ suka.....
Cat ni jenis cat air.... AJ tak suka cat minyak sebab nanti bila nak tukar kaler lain, jadi banyak keje.....
Manalah tau kot tahun depan nak tukar kaler lagi...
Hehehehehehehe....
Okay lah.... AJ pun nak rest....
Penat sehari suntuk bertungkus lumus...
Alhamdulillah dah siap pun... =D

P/s : Terlebih rajin pulak AJ... =P
Padahal cat sebelum ni baru 2 tahun....


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

7 comments:

  1. rajinnyaaa..!
    walaupun comot maintain cun.. :)

    cantiklah dressing table tuuuuu..!

    ReplyDelete
  2. Amboi AJ, penat2 pon sempat lagi update. hihihi btw, the colour is goodd !! tp kalau cat minyak cantik sikit. berkilau2 lagi.. hehehe

    ReplyDelete
  3. Sementara tengah rajin @Cik Nur.... Hehehehhe....
    Tapi kalau tak rajin pun, memang kene rajin... Sebab dah masuk almari nanti lagi banyak barang nak dialih... Penat.... =D
    Maintain cun tang mana tu?? Heheheh..

    ReplyDelete
  4. Sempat je @Hayati Buya...
    Hahahahaha.... Sambil golek2 update je sekali.... =P
    Cat minyak memang cantik, tapi kalau next time nak tukar kaler, leceh...

    ReplyDelete
  5. berapa upah kalau nak mintak aj tolong cat rumah alkisah?

    lalalla...

    ReplyDelete
  6. Cat bilik pun dah nak nangis @Al Kisah...
    kalau cat rumah??
    Aiyoooo.... Hehehhehe..

    ReplyDelete