Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 8 January 2013

Alhamdulillah Rezeki Tahun Baru...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Awal Disember lepas, AJ ada buat 1 entri ni >> AJ Dah Nekad....
Tapi nampaknya surat tu tak berusik pun atas meja Boss...
Makanya terpaksalah AJ terus kekal kat tempat yang sama sebab sampai sekarang ni Boss tak masuk-masuk ofis......
Takkan nak terus tinggal macam tu je kan??? Tak elok lah pulak...
Minta cara baik.... Pegi macam tu je.......
Jumaat lepas AJ dapat 1 call..... Minta AJ pegi interview keje...
So AJ set kan date interview arini pukul 11 pagi.......
1st impression AJ bila masuk ofis tu...... Tempat ni nampak tenang je.....
Oh ye, lokasi ofis ni sama dengan ofis AJ sebelum pindah tu...
Bagai itik pulang ke ganggang kata orang.... (Betul ke peribahasa ni?)
Lepas tu masa AJ di"interview" sikit pun tak rasa nervous yang gila-gila...
Selalu kalau pegi interview macam kena soal dengan polis pasal kes bunuh je.... Hehehhehehe... =D
Lepas sejam AJ kat situ (-+ masa menunggu) GM HR tu cakap dia akan call balik sebab akan ada lagi beberapa candidates.....
AJ senyum dan anggukkan kepala...
Dalam hati memang AJ berharap dapat keje kat situ......
Pukul 2.30 pm tadi AJ dapat call.... Tengok je nombor yang tertera tu, muka sudah ada manyak senyum.....
Alhamdulillah, as i am expected..... I GOT THE JOB!!!!!!
I repeat myself  "I GOT THE JOB!!!!!"
Syukur Ya Allah... Rezeki Tahun Baru yang pertama buat AJ....
Dapat keje baru...
Semoga semua ini menjadi permulaan yang baik bagi tahun 2013..... =D
Then tanpa berlengah, AJ whatsapp Boss cakap nak jumpa dia sebab AJ dah dapat keje baru......
Esok Boss masuk keje, AJ nak bincang dengan dia elok-elok sebab company baru memang tengah tunggu AJ masuk keje seawal yang boleh......

"Ya Allah, kau permudahkan segala urusanku, kau luaskanlah rezeki kepadaku dan juga insan-insan yang membacanya...."
Amin......

Ni semua berkat doa Mak, Abah, Mr.JR dan kawan-kawan...
Alhamdulillah sangat... Walaupun bukan jawatan Director, tapi kat sini okay sikit dari tempat sekarang....


P/s : Menghitung Hari....

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

16 comments:

  1. ewah , alhamdulillah . tahniah kak AJ . nanti gaji , boleh belanja mun . heehhe :p

    ReplyDelete
  2. tahniah kak..sya plak dok cri2 g..haha

    ReplyDelete
  3. wah tahniah.. tukar kerja ghak ye.. good luck.. AJ.. caiyok caiyok..

    ReplyDelete
  4. tahniah!! sama la kite...
    kat mane kat manaaaa

    ReplyDelete
  5. tahniah ayuee..!
    kerja elok2 tau.. :)

    ReplyDelete
  6. Aameen.. Alhamdulillah.. Sengih smpai telinga baca entri ni :)

    ReplyDelete
  7. tahniah!! hehehe terkejut saya. macam terdengr2 jer awak menjerit. i got the job!!!:P

    ReplyDelete
  8. Thanks @hazwan hairy..... Insyallah.... Slow2...
    Rezeki tu ada... Cuma bukan untuk kita lagi..
    Keep searching.... Akak pun dulu ada yang 6bulan tak dapat2 keje...

    ReplyDelete
  9. Thanks @Al Kisah...
    Aah akhirnya tukar jugak... =D

    ReplyDelete
  10. @missmeraa sama pulak ye????
    Alhamdulillah...
    kat bangsar je....

    ReplyDelete
  11. Thanks @Cik Nur...
    Yup hopefully yang ni kekal... =D

    ReplyDelete
  12. Nasib takde sakit jantung ye @Sue PeLik...
    Hehehheheheh...

    ReplyDelete