Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 31 December 2012

Susulan Kes Penipu Online!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Ingat tak entri AJ pasal Online Shop Penipu!!! hari tu????
Lepas AJ duk push dia, mesej dia minta pulangkan duit balik yang berjumlah RM100 dan nak report, akhirnya Sabtu 22/12/12 hari tu, sampailah maxi skirt yang AJ order tu.....
Tapi yang tak syoknya, dia boleh pulak tulis kat consignment note tu alamat post office.....
Dah tu macam mana AJ nak report kat tribunal pengguna????
Dahlah tu, kain yang dia bagi tu memang tak berkualiti...
Jahitan pun tak kemas...... Siap salah bagi kaler pulak lagi 1 tu.....
Agaknya dah tergesa-gesa lah tu sebab duk kena push dengan AJ dan beberapa orang lain......
Yang bestnya kan..... Minah yang bukak page jual barang ni, memang PENIPU!!!!!
Ini bukan kali pertama dia menipu rupanya.....
Adalah seorang pembeli yang rasa tertipu bagi AJ link ni.... 


Terang-terang kat situ ada nombor akaun Maybank 1520-6881-6525 atas nama Ashrah Suzira Binti Azmi...
Memang ni lah nama dan nombor akaun yang AJ buat transaction hari tu...
Tak caya tengok kat bawah ni!

Ni second transaction, sebelum tu AJ ada bank in kat CDM RM45

Then beberapa hari lepas AJ saja lah gatal tangan skodeng page dia, AJ tengok dah ramai yang duk serang Sang Penipu cakap barang tak sampai......
Adalah beberapa yang AJ sempat screenshot.....




Dia bagi alasan dia eksiden (refer screenshot no 1)..... Padahal dalam chat AJ dengan orang yang tertipu sebelum tu, dia ada cakap dia eksiden jugak.....
Entahlah wallahualam......
Yang bestnya cik Roziana tu pun siap cakap tak kenal siapa page owner, tapi boleh pulak nak ambil tanggungjawab sebab katanya skirt dia order sebelum ni dah sampai dan owner page serahkan hal tu kat dia..... 
 Last-last Cik Roziana tu padam komen dia.......
Tak sanggup dah kot dapat soalan bertalu-talu......
Tup tup semalam AJ tengok page tu dah deactivate.....
Haaaaa...... Larilah tu.....
Lepas tu banyak yang inbox AJ cakap dia tak dapat barang.....
Terutamanya dropship dia........
So sekarang siapa nak jawab pasal barang yang tak sampai-sampai tu???
Jeng.... Jeng... Jeng......

P/s : Kat dunia ni, mungkinlah dia lepas.......
Kat akhirat nanti???



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

12 comments:

  1. mcm2..nak seannag dpt duit..pas tue tipu org

    ReplyDelete
  2. ish.. ada account bank, tak leh lari mana.. buat polis report.. diorang boleh cari sampai ke rumah kot..

    bisnes ni susah, kena beri full commitment, kalau buat part time.. memang susah, sbb kena hari2 kena followup dengan dealer, then kena inform customer eveytime ada probs..

    better nak beli online.. tgk review dia dulu..


    ReplyDelete
  3. org2 macam ni lah yg merosakkan imej peniaga online yg lain....aptb betul..huh!

    ReplyDelete
  4. Mcm2.. Sbb sorang abis yg lain. Nk2 kalau bli ngn agen dropship.. Baik beli ngn org yg kte kenal. Sng nk serang lau tipu. Report je page ni. Nyusahkan rmai org je.. Org xjujur xkemana pun.

    ReplyDelete
  5. Tau takpe @Mrs Velentine...
    Sedap kot makan hasil macam tu....

    ReplyDelete
  6. @Al Kisah masa AJ tengok tu, takde pulak review2 yang tak okay...
    No camplaint at all....
    Tiba-tiba..... Haaaa, berduyun pm sampai pasal penipu ni.....

    ReplyDelete
  7. Betul @Zatil Hulwani...
    Tak pasal nanti peniaga lain kena tempias....

    ReplyDelete
  8. @nanieybarnieylurviey kesian dropship dia......
    Diorang pun kena tipu sama.....
    Tu la memang menyusahkan.....
    Nasib AJ punya dah sampai walaupun tak puas hati dengan barang...

    ReplyDelete
  9. penjarankan lepas ni kalau nak beli on9..
    kena tgk n selidik betul2 sebelum nak belikan..

    jgn nak menipu org jeee..!

    ReplyDelete
  10. Tu la @Cik Nur.....
    nasib barang AJ dapat.. Sebab memang push dia cukup2...
    Tapi kesian orang yang tak dapat barang tu... Sebab penipu ni dah lari tutup accaount fb tu...

    ReplyDelete
  11. y sis screenshot 2 komen dari customer sy.. dy kasi hanya 2 @ 3 je dari 7 org customer sy.. dy ad kasi no fon ayh dy, bile sy cl ayh dy pon same menipu.. mula2 elok jawab.. bile cl slepas 2.. x mengaku ayh zira n ckp sy salah no.. sy pon ckp la sy kenal suara pck.. sampai skang x da dapt skirt n dy x refund pon dwt.. eksiden 2 hanye lah tipu je..

    ReplyDelete
  12. sy la cik roziana tu.... sy mmg dpt skirt yg sy order.. 3 pcs... black.. blue... light coklat... mgkin sy di antara customer trawal.. ,so die tkut sy bt kacau kat page die... tu yg die pos kowt...

    ReplyDelete