Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 20 December 2012

Online Shop Penipu!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sekarang ni Online Shop memang jadi pilihan....
Senang dan mudah....
Tengok, pilih mana berkenan then transfer je duit kat seller.....
AJ antara salah seorang yang suka membeli barang online ni...
Tapi beli online ni memang agak berisiko...
Barang kita beli, kadangkala tak sama macam dalam gambar....
Selain tu risiko nak kena tipu tu memang besar.....

Selama berkecimpung dalam dunia membeli belah online ni, AJ belum pernah lagi kena tipu...
Tapi baru-baru ni AJ memang sangat tak berpuas hati dengan service 1 online shop ni Zira Collection...



AJ ada order maxi skirt...
Menurut kata seller tu, barang akan diposkan 3 hari after full payment has been made....
Okaylah.... AJ dengan senang-lenangnya pilih skirt yang menjadi idaman hati dan bayar amount yang ditetapkan seller tu.....
AJ order dan transfer duit hari Jumaat (7 Disember) ke akaun Maybank 1520-6881-6525 di bawah nama Ashrah Suzira Binti Azmi..
AJ buat 2 transaction... 1st RM45 dan kemudian RM55 berjumlah RM100...
Menurut penjual hari Isnin nak pos.....
Hari Isnin (10 Disember), AJ follow up balik.... Dia cakap hari Jumaat (14 Disember) baru dapat poskan sebab banyak tempahan.... 3 hari dah jadi seminggu...
AJ boleh tolerate lagi dengan alasan dia tu....
Bila Jumaat tanya lagi, cakap nak pos hari Sabtu (15 Disember)...
Sabtu dia bagi AJ tracking number.... Bila hari Isnin, (17 Disember) AJ check number tu tertera kat situ RECORD NOT FOUND!!!!
Selasa (18 Disember) AJ mesej dia... Tak berbalas pulak...
Kat situ AJ dah agak hangin... Hari Rabu (19 Disember) dia contact balik, dia cakap " dah pos dah tapi AJ dengan customer dia lagi sorang nya barang takde.. Tapi takpelah dia ganti lain.. Hari tu jugak dia pos balik..."
AJ terus jadi marah!!!
AJ cakap "Lain kali kalau barang takde, cakap je la takde! AJ boleh order dari orang lain!!!"
Then AJ bagi kata putus, kalau sampai hujung minggu ni AJ still tak dapat barang, dia kena pulang balik duit AJ!!!!
Geram betul AJ.... 3 hari dah jadi dekat 2 minggu....
Lepas tu hari ni AJ minta tracking number, terus senyap!!!
Bangang betullah.....
Kau tunggu kejap.... Aku report page kau kat Tribunal Pengguna....
Silap besarlah kalau nak menipu orang yang biasa berurusan secara online ni kan.....!!

Korang semua, AJ nak minta tolong report kan page ZIRA COLLECTION taik kucing ni dekat FB sekali ye......
Supaya takde orang lain yang terkena pulak lepas ni..... =D

Susulan Kes Online Penipu Zira Collection!!! (Klik)

P/s : Warna dah bertukar jadi Hijau dah ni.....

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

6 comments:

  1. wahhh....sedap2 amik duit org...!
    nur pun xsuke org nipu2 ni...
    grrr..!

    ReplyDelete
  2. Haih -,- rasa takut pulak nak beli online-online nih.. Sabar lah Kak yee..

    ReplyDelete
  3. Memang tak patut....
    AJ geram sangat...
    Korang semua hati-hati okay..... =D

    ReplyDelete
  4. xsangka lak akk zira mcm tu sbb pernh jd model dia. wuwu saya xbersalah.T.T

    ReplyDelete