Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 10 December 2012

4 Cara Untuk Mengelakkan Jerawat


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA



JERAWAT! musuh setiap orang..
Tak kira lelaki atau perempuan, masalah jerawat pasti merunsingkan....
AJ pun susah hati kalau timbul jerawat....
Sebab lepas tu, parut jerawat tu susah nak hilang.... (Akibat gatal tangan, gemar picit jerawat..)

Ni 4 cara untuk menggelakkan jerawat :

Aloe Vera (Lidah Buaya)
- Sapukan Aloe Vera apabila adanya tanda-tanda jerawat pada kulit anda....
Aloe Vera membantu melembabkan kulit dan mempercepatkan proses penyembuhan jerawat....

Merawat Jerawat Dengan Cara Yang Betul
- Memicit jerawat merupakan punca utama pembiakan jerawat......
Picit jerawat memang best, tapi akibatnya???
Arrrrrgggggghhhhhh!!!!!!
Jadi rawatlah jerawat dengan cara yang betul dan gunakan bahan yang sesuai dengan kulit....
Kalau masalah jerawat berterusan, dapatkan nasihat pakar....

Gunakan Tuala Yang Bersih dan Berasingan Untuk Muka
- Jangan gunakan tuala yang sama anda gunakan untuk mengelap badan......
Ini hanya memudahkan proses pertumbuhan jerawat....
Seelok-eloknya gunakan tuala lain yang bersih untuk mengelap wajah...
Kulit muka kita ni sensitif okay....

Amalkan Pemakanan Yang Sihat
- Ikut diet yang sihat serta kaya dengan Vitamin A, Vitamin E, dan zink...
Gabungan vitamin ini akan membantu menjadikan tubuh badan anda sihat, penyembuhan kulit yang lebih cepat dan menjana semula sel-sel kulit baru....



Selamat Mencuba.... =D

P/s : Bye-bye Jerawat.....

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

11 comments:

  1. hobi kita sama..
    suka picitt..!
    huhuhu

    ReplyDelete
  2. Sharing is caring @Mrs Velentine......
    Hehehehehhe.....

    ReplyDelete
  3. orang lelaki mungkin tak kisah sangat kot pasal jerawat semua ni

    ReplyDelete
  4. Geram @Cik Nur.....
    Kadang susah nak control tabiat tu....

    ReplyDelete
  5. Kalau banyak kisah gak kot @al_hakim.... =D

    ReplyDelete
  6. Tips yg sgt bgus. Tp ble ada jerawat tgn ni gatal lah!! Grrr

    ReplyDelete
  7. @nanieybarnieylurviey tau takpe... Tangan laju je nak picit jerawat tu kan...
    Heheheheh....
    Elok kecik terus jadi parut...
    Arggghhhhh TIDAK!!!!

    ReplyDelete
  8. Nice sharing...Thanks for the info ;)
    jemput singgah ke blog saya ya ;)

    www.caramudahhamil.com
    (Perkongsian tentang kesihatan dan kesuburan)

    Nordiyana Jamal.

    ReplyDelete