Blogger templates

Click to Follow...

Saturday, 24 November 2012

Tragedi Di Putrajaya



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sabtu 24 November 2012, memang hari yang betul-betul tragedi....
Putrajaya memang dari dulu merupakan satu tempat yang selalu buat AJ hilang arah...
Tapi hari ni bukan setakat hilang arah, drama swasta pun jadi.....
AJ ke sana untuk mengiring majlis pernikahan dan perkahwinan Kak Leeza....
Sepatutnya AJ ditemani Mr. JR, tapi on the very last minute AL dia decline....
AJ memang kena pegi jugak memandangkan pengantin dah sponsor kain untuk buat baju pengiring tu....
Pagi tadi pulak hujan turun dengan selebat-lebatnya...
Nak taknak AJ redah jugak hujan tu....
Sampai KL Sentral, AJ beli tiket ERL for the very 1st time....
Selama ni memang AJ tak penah naik mende alah tu pun...
Memang nasib malang kot.... ERL pulak delay sebab keje-keje penyelengaraan.....
Ya ampun.... Dah nak nangis dah rasa..
Almost pukul 9 dah kot.... Kawan AJ pulak bernikah 9 pagi tu.......
Sampai je kat Putrajaya Sentral, AJ dah tak tau mana nak tuju.....
Nak tanya orang pun, takde sesiapa...
AJ tak tau mana tempat nak amik teksi atau bas kat situ....
Bila AJ jalan keluar, nampak bus stop....
Okay lega sikit, atleast dah tau mana tempat nak dituju....
Tapi entah mana silapnya, AJ tak nampak seorang umat manusia pun kat situ untuk AJ tanya jalan.....
Sekali tengok jam dah almost 40 minute AJ stuck kat situ rupanya....
Selama tu jugak semua teksi yang AJ tahan taknak berhenti...
Akhirnya time tu jugak airmata AJ berjurai turun selebat hujan pagi....
Entah macam mana, ada sorang ni terperasan AJ kat situ....
AJ dah tak tau nak fikir apa masa tu... Dengan airmata yang tak reti nak berhenti tu AJ cakap kat dia apa yang tengah jadi bila dia bertanya...
Dialah yang tolong AJ ke masjid pagi tu....
Nasib baik dia betul-betul ikhlas tolong AJ...
Disebabkan dia naik motor, dia call kawan dia suruh hantarkan AJ....
Tapi AJ ralat sangat.... AJ punyalah kalut sampai tak sempat langsung nak tanya nama or amik nombor telefon dia...
Bukan nak menggatal, tapi nak say thanks sebab tolong AJ.....
Nasib masa sampai masjid, kawan AJ belum nikah  lagi even AJ sampai 1jam lambat....
Nampak kawan-kawan lain kat situ, terus AJ menangis lagi sekali....
Memang pagi ni tragedi dan drama sungguh.....


Nanti AJ update story dengan gambar kat majlis Kak Leeza....
Tunggu diorang upload kat Fb...
AJ tak snap pic sangat pun... Sebab busy camwhoring dengan gadis-gadis... =P


P/s : Lepas ni macam mana pun, AJ akan minta sesiapa teman pegi Putrajaya even naik kereta pun... SERIK!!!


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

9 comments:

  1. nasib baiklah ayue jumpa org yg betul2 ikhlas..

    lepas ni kena ingat2.bahaya tempat tak biasa, takut org amik kesempatan... ingat..!

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah ada org yg baik tolong AJ
    Bile tmpt yg kite xbiasa ni mmg susah la skit nak plak time kite memerlukan semua xde :(
    Apapun semuanye da slmt :)

    ReplyDelete
  3. p/s : yg cosway tu tuk semua..yg bukan ahli pun blh pergi..:D

    ReplyDelete
  4. sis!!! nape x ckp je ngn haz. haz kn org putrajya. dh selalu sgt naik erl tu.. haih... siannnye dia.. hukhuk =.='

    ReplyDelete
  5. nasib baik jumpa dgn org ikhlas nolong.. tmbh2 kwsn bandar ni risau gak yg amik kesempatan dalam kesempitan orang...

    ReplyDelete
  6. Thanks ye semua.....
    Tu la nasib baik sangat hari tu....
    Kalau tak, tak tau la nak cakap.....
    Haz : akak tak ingat sesiapa dah time tu....

    ReplyDelete