Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 27 November 2012

Kek Baran...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Pernah dengar kek baran????
Mesti tak penah dengar kan... Ingatkan manusia je yang baran.... Kek pun ada yang baran......
Nak buat kek baran ni senang je....... Adunkan je semua bahan yang AJ senaraikan kat bawah ni....

Bahan-bahannya :
Tepung Gandum
Gula Kastor
Esen Vanilla
Serbuk Koko
Mentega
Coklat Chip

dan bahan paling penting

PERASAAN MARAH!!!!

Al-kisahnya... Malam tadi memang mood AJ nak buat kek tu sangat membuak-buak......
Lepas tu AJ keluarkanlah bahan-bahan nak buat kek....
Tengah-tengah adun bahan segala, tetiba cari pengayak tepung takde pulak....
Puas AJ cari, tapi tak jumpa....
Kat situ AJ dah start baran dah.. Mana tak nya, alih sana sini lepas tu bila tanya semua tak tau.....
Tapi takpelah, benda kecik je..... 
AJ teruskan jugak semangat nak buat kek tu........
Lepas tu ada pulak umat manusia yang bagi AJ hangin satu badan......
Memang time tu AJ dah start baran tahap maksimum dah...... Makanya, AJ sumbat segala bahan kek tu tak ikut adunan...
Tapi ikut suka...... Bengang gila AJ masa tu...
Elok mood AJ baik, senang-senang hati orang tu je nak bagi AJ naik angin...
Memang mendapatlah.....
Terus kek AJ buat tu tak jadi kek yang sepatutnya....
Terus jadi KEK BARAN...
Sebabnya?????? Dibuat dalam keadaan marah, bengang, geram semua perasaan ada.....
So lepaslah segala perasaan kat kek.......
Entah apa rasa lah kek AJ tu, tak tahulah.....
Tapi masa AJ tengah bakar kek tu, AJ tengok kucing AJ sedap je jilat lebihan-lebihan kek dalam mangkuk adunan yang AJ letak atas meja tu.... =D

Kek ni sopek sikit sebab AJ tikam dengan garfu masa nak check dah cukup masak ke belum...
Pastu robek sikit masuk mulut... =P



Bila AJ potong, semua coklat mendap belah bawah kek tu.... =(

Nilah hasil KEK BARAN AJ....
Nampak sangat tak menyelerakan hokayh..!
Ingat nak buat topping ala-ala pavlova....
Tapi baran punya pasal, terus jadi macam kek gula hangus... Rasa dia pun lebih kurang...
Chehhh... Rosak kek haku!!!


P/s : Lain kali jangan suka bagi SPOIL MOOD orang......

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

1 comment:

  1. jadi juga bentuk kek nya..
    ingatkan kuar api ke dekat kek tu..hihihi..

    lepas ni kena sabo byk2..hihihi

    ReplyDelete