Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 29 November 2012

Jejai Kantoi!!!



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Hai lah Abang Jejai..... Ku sangkakan bujang.... Rupanya berbini kau ye Abang Jejai.....
Haaaaaaa..... Ini bukan Jejai suami Fasha Sandha tu ye.....
Ini kisah Abang "Jejai" yang berjiran dengan building lama ofis AJ......
Macam mana dapat nama Jejai pun entahlah...
Rasanya masa tu sibuk pasal majlis kawen Fasha Sandha...
So melekatlah nama tu...
Abang Jejai ni selalu intai ofis kami...
Al-maklum ofis lama dulu takde privasi.... Dinding kaca tak ber"tinted" lagi....
Sesiapa lalu kat luar ofis tu memang nampaklah segala aktiviti kami kat dalam ofis.....
Mula-mula tak perasan sangat kelibat Abang Jejai ni...
Tiba-tiba kawan AJ yang duduk mengadap dinding kaca tu tegur.....
Memang betullah, everytime dia lalu mesti intai kat dalam ofis kami....
1 hari ni Abang Jejai bukak langkah, dia pas namecard kat salah seorang ofismate minta bagi kat orang yang diintainya tu...
Kami ni kan kategori Kak Nam, buat kaji selidiklah.....
Habis segala laman sosial kami cari.....
Tup tup terjumpalah profile dia.... Gambar profile tu ada dia sedang memeluk bahu seorang wanita....
Mestilah isteri kan... takkan adik kot....... =P
Tapi kami takdelah add dia pun, tak kuasa i nyah!!!
Katanya dia nak pindah ofis dah.... So suruh si gadis email sebab hari tu last day kat sana.....
Yang dapat namecard tu pun email Abang Jejai... Saja nak uji....
Ohhhh... Abang Jejai "bujang" ye.......
Rajin Abang Jejai email cakap pegi outstationlah....... Itulah, inilah..
Tapi tang berbini, tak pernah pulak cakap..... 

Nak dijadikan cerita hari tu kawan AJ tu terserempaklah dengan Abang Jejai......
Hatinya terdetik, rasa memang tu Abang Jejai....
Terkejut Abang Jejai...... Sebab masa tu Abang Jejai tengah jalan dengan bini......
Opssssssss.......... KANTOI sudah!!!!!!!
Few days lepas tu Abang Jejai hantar email....
Haikkk???? Depan-depan takmo tegur pulak...... Kenapa ye???
Takpelah Abang Jejai.... Kami ni sebenarnya lama dah tau yang Abang Jejai ni "bujang" trang tang tang....... =P
So tak payahlah nak terkedu sangat ye.......


P/s : Dah berbini, buat cara dah berbini ye.... =D
Pandai Abang jejai BERGURAU... =P




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

2 comments:

  1. ish ish ish.. ada juga org mcm ni..
    nasib ngn bini, kalau dgn anak tu.. "adik niii"..


    "kak nam" tu ape?

    ReplyDelete
  2. jenjai jenjai..!
    xbaik ngaku bujang tahu..!hihihihi

    ReplyDelete