Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 26 November 2012

Cuti Panjang...



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Lamanya AJ tak bercuti lama-lama....
Berjalan-jalan kat pantai ke, kat mana-mana pulau ke untuk beberapa hari....
Alangkah indahnya dunia jika dapat lari dari kesibukan kota ni sekejap....
Tapi itulah... AJ sendiri tak tau bila AJ dapat bercuti....
Hari tu AJ memang dah plan baiknya....
Tapi keadaan tak mengizinkan pulak...
Kucing AJ pulak admitted....
So nak taknak,  AJ kena tarik diri secara "rela terpaksa" dari percutian tu.......
Kalau join pun tak syok jugak....
Sebab dalam kepala sure duk fikir berapa kos perubatan dan keadaan dia kan???
Tengok-tengok kalendar, takde pulak public holiday yang lama sikit.....
Krismas pun jatuh hari Selasa.....
Kalau nak pegi time Krismas tu pun tak best jugak....
Mr. JR beraya kot.... Confirm dia tak join kalau plan during Krismas...
Annual Leave berlambak lagi ni....... Bila ye nak bercuti........
Lepas tu mana ye nak pegi????
Kengkawan plan nak ke Penang.... Patutnya awal Disember... Tapi kena cancel sebab sorang tu nak bertunang pulak tarikh tu......
Dan tarikh tu clash dengan senarai "Wedding WAJIB Attend" pulak....
Nampaknya....... Plan percutian AJ kena tunda tahun depanlah.....
Nasiblah kat sini AL boleh carry forward... Jadi tiadalah pembaziran hari dan cuti.....
Takkan nak amik AL hanya untuk duduk diam kat rumah....
Ohhhhh..... TIDAK!!!!!!!!!!!!!!
Mimpi ngeri kot.... =P




P/s : Cuti-cuti......
AJ nak cuti...
Otak dah tepu...... =P

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

3 comments:

  1. amik cuti, dan masak2 di rumah..syok jugak tu..hihih

    ReplyDelete
  2. memang mimpi ngeri kalau tak dapat cuti.. huhu

    ReplyDelete
  3. untung laa kucing2 AJ ade tuan yang baik cam AJ...mood nak bercuti pun boleh terbantut sebab admitted..tapi tu laa, kalau dah sayang, tak kira manusia atau haiwan feeling tu memang sedikit sebanyak menggangu kerancakkan untuk bercuti..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete