Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 9 November 2012

Bakal Dihujani Persoalan....



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Bulan 11 dan 12 ni memang banyak betul undangan perkahwinan....
Sampai dah tak tahu nak attend yang mana satu.......
Tapi yang wajibnya wedding cousin AJ bulan 12 ni MESTI hadir.....
Hehehhehe...
Baju pun AJ dah hantar tempah..... =D (Siapa yang nak kawen ni??)


DANNNNNNN

...........
.........
......
...
..
.

Yang pasti bila ada majlis perkahwinan yang melibat saudara mara terdekat ni, AJ pasti akan kena tempiasnya.......
YA..... ITU memang sudah PASTI!!!!!!
Kenapa AJ?? Sebabnya AJ je yang belum ada ikatan apa-apa dalam keluarga besar bagi wanita dewasa.....
Yelah cousin-cousin AJ semua dah bertunang dan bakal berkahwin.....
AJ je la......... Heheheheheheh......
So dari sekarang AJ kena siapkan mental dan fizikal dalam menangani persoalan ni...
"AJ, BILA NAK KAWEN???"
Ketahuilah anda wahai saudara terdekat, saudara jauh, rakan-rakan sekolah ataupun jiran tetangga......
Itulah adalah "soalan membunuh".... Bisa mematikan kata-kata....
AJ sampai dah tak tahu nak jawab macam mana lagi......
Wehhhhh..... Relaxlah, AJ baru 16 tahun... Ehhh??? Tambah lagi 10 tahun... Hahahhahaha... =D
Ini bukan zaman dulu kala umur 15-16 dah kawen......
Insyaallah jika Allah s.w.t mengizinkan, korang tunggu je la kad undangan sampai kat rumah tu okay...
Janganlah tanya je....... Cuba iringi dengan doa, kan sedap sikit halwa telinga AJ ni nak dengar...
Hehehheheh... =D


P/s : Oh Mama... Saya mau kahwin......
Kahwin dengan siapa??
Dengan Si Dia yang ku cinta..... (Gatai)

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

8 comments:

  1. susah kan.bila x kawen tanya .bila nak kawen..bila dh kawen tanya bila ada anak..& kalau dh asyik beranak pun dikatakan juga..

    ReplyDelete
  2. gitulah soalan cepumas yg mmg akan dorg dok tny. pastu bila dah kawen, bila nak ade anak ni. ish ish. rimas gak kdg2 ngan soalan2 dorg ni tau. tunggu dan lihat je la kan. dah sampai seru nnt, jgn x dtg sudah. hehehe

    ReplyDelete
  3. Mrs Velentine, Sue-Rya Qistina : tu la kak....
    Kadang dah tak lalu nak dengar soalan diorang ni......
    Soal nikah kawen ni banyak nak fikir....
    Bukan nak main redah je...... =D
    Tu la, dah kawen lain pulak soalan yang timbul.....

    ReplyDelete
  4. yup..nur juga akan di hujani soalan2 macam tu..huhuh

    ReplyDelete
  5. sama la kita...soalan cepucemas tu la orang duk asyik tanya kan....cubala tanya siapa pengasas facebook ke,pasal aaron ajish ke kan best sikit nak jawab...hahaha...

    psssttt,hana doakan ayuejean cepat2 kahwin dan bahagia sampai syurga ya! :)

    ReplyDelete
  6. teringat satu kisah

    "ada sorang makcik tanya kat seorang gadis.

    makcik: bila ko nak kawen?
    gadis : tu la, kitee dok tunggu ghak bila makcik nak masuk meminang kitee untuk laki makcik "

    ReplyDelete
  7. hehe..tak lama lagi sampai la giliran awak pulak nak kahwin..>_<

    ReplyDelete
  8. Cik Nur : Macam la kita ni tua sangat kan??
    hehhehehe....

    ..cik hana.. : tu la...
    tanyelah pasal drama bersiri ke...
    Bolehlah jugak...
    Amiiiinnnnnnn........

    Al Kisah : Hahahahahha....
    Adehhhh... Sekali betul makcik tu masuk meminang, bar dia tau... =P

    MarliaMarble : Insyaallah....

    ReplyDelete