Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 16 October 2012

I'm Down & Give Up!!!



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Hari ni AJ macam agak kurang bernasib baik je.....
Rasa nak marah, nak nangis tiba-tiba....
Saat entri ni ditulis pun AJ baru lepas mengalirkan airmata tanpa sebab...
AJ tak tau kenapa hati ni rasa sayu......
Airmata ni murah je hari ni...... Nak kata kena marah ke, apa ke takde pulak......
Dahlah dari awal pagi tadi telefon AJ buat hal......
Asik hang je.... Lepas tu kuar pop-up "Unfortunately the process android.process.acore has stopped"
Puaslah AJ On, Off, Reboot, keluarkan memori kad, cabut bateri bagai....
Tapi semuanya menemui jalan buntu...
Last-last AJ dah bengang AJ tidur je.....
Karang kalau hadap lagi, naik baran terpelanting pulak telefon tu.....
Lepas tu pagi-pagi masuk ofis, internet connection pulak buat hal.......
Bermakna AJ tak boleh buat keje la......
Dah godek sana sini, finally dah boleh guna..
AJ pun google macam mana nak solved problen telefon AJ tu..
Akhirnya 1 cara je mampu okaykan mende alah tu....
Clearkan contact data... Makanya semua contact hilang...
Tang situ dah down lagi......
Tapi after that teringat pulak AJ ada download 1 software yang backup contact AJ....
Alhamdulillah it's worked..... Dah boleh senyum sikit...
Lepas tu masa AJ ber"whatsapp" dengan Si Dia, tiba-tiba AJ terbuat luahan perasaan....
Pasal keje semua..... Dah "ter"nangis lagi....
Lepas dapat tahu pulak riwayat BB AJ dah tak panjang...
Memang tak boleh nak repair langsung....... Lagilah sedih..
Walaupun BB tu buruk. tapi bernilai pada AJ......
Ishhhh kenapanya dengan AJ ni tah.......
Hari ni hati ni "tisu" sangat.......
AJ bukanlah orang yang macam ni sebenarnya.......
Entahlah... tak taulah kenapa rasa malang sangat hari ni.......
Alhamdulillah sekarang ni AJ rasa lega sikit dah.....
Thanks kepada Si Dia yang selalu bagi semangat saat AJ rasa sedang jatuh terduduk macam hari ni.......
And thanks kat korang yang sudi baca luahan hati tisu AJ hari ni...
Semangat AJ baru nak naik ni..... =D
Hopefully hari ni tak berterusan dengan kesedihan....

AJ don't give up! Wake up...

P/s : Ya Allah, kau kuatkanlah semangatku untuk menempui hari ini..
Dan kau kuatkan semangat ku dalam menempuhi hari-hari yang mendatang.......
AMIN....

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

7 comments:

  1. huhuhuhu..sabar ye AJ. saya pun ngah bersedih hati ni. since last nite x bole tido. nak luahkan pun kat fb je tadi. cam malas nk update kt blog. kalau x, makin sakit ati lg jwbnye. huhuh. sabar ye dik. dugaan utk kita. hati wanita ni mmg senipis tisu. :(

    ReplyDelete
  2. angkat S3 le.. mungkin issue solve..

    ReplyDelete
  3. byk2kan beristifar ye ayue.. sebenarnya di kesempatan inilah syaitan nak melemahkan kita tau.. di kala kita tak tahu sebab apa kita bermuram..

    kalau tak kuat, kita mmg akan lemah dan down gila2..sebab selebihnya syaitan yg buat..padahal down kita mulanya kcik je...

    betul x..? cuba fikir...

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah kak @Sue-Rya Qistina, AJ dah okay dah....
    Akak pun banyak bersabar ye....

    ReplyDelete
  5. Amboih S3 terus @Al Kisah suruh beli....
    Telefon AJ yang baru pun baru je nak masuk 6 bulan.... Hehehehe.....
    Cuma BB tu la banyak nilai sentimentalnya....
    Tu yang AJ sayang sangat....
    Nampak gaya ada orang kena belikan AJ bb baru....
    Hehehehe... =D

    ReplyDelete
  6. Terima kasih @Cik Nur....
    Alhamdulillah AJ dah okay...
    Tu la perasaan macam ni syaitan je....
    Mula memang AJ down sangat....
    Tapi lepas pada tu AJ cuba lawan....
    Alhamdulillah okay... =D

    ReplyDelete
  7. bersabar ye AJ... mungkin ada hikmah yang lebih baik.... phone baruu.... he heh

    ReplyDelete