Blogger templates

Click to Follow...

Sunday, 5 August 2012

Dua Jenis Kuih Siap!!!



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Pagi ni pukul 7 AJ dah bangun...
Misinya nak buat kuih raya....
Dari Isnin lepas tertangguh sebab ada je benda yang kurang dan ada je aral melintang, menegak, terbalik bagai....
Hehehehe...
Finally hari ni AJ berjaya buat 2 jenis kuih..
Biskut Oat dan Biskut Coklat Chip...
Goyang-goyang iman AJ dengan bau-bau coklat tu.....
Hehehehehe....
Sabar je la.... =P
Ini pun tengah tunggu kuih dalam oven tu siap...
Sementara tu AJ menarikan jari-jemari ni dulu setelah puas menguli-nguli adunan tepung......
Oh ye.... Terima kasih kat kakak dan mak AJ yang membantu sikit-sikit....
AJ hargai sangat-sangat....... =D
Nah tengoklah kuih AJ ni......
Sorrylah kuih AJ nampak macam kurang hensem sikit..
Hahahahaha.... =P
Biskut Oat

Biskut Coklat Chip

Apa macam? Nampak hensem ke tak kuih AJ??
Hahahahahaha... =P
Petang ni AJ dah boleh pegi shopping-shopping lagi dengan agak senang hati...
Sebab AJ tau kuih raya AJ ada yang dah siap... =D
Dan En. Sayang dah pesan suruh bawak kuih tu sikit...
Dia nak rasa..... Hehehe....
Lulus ke Tak Lulus tah agaknya....
Al maklum, AJ dah bertahun tak buat kuih raya sendiri kan...
Lepas tu Si Buah Hati pulak jenis "sayang perut" yang bermaksud jenis orang yang menghargai good food dan suka makan.....
Kalau kureng mesti kena complain....
Hehehehehe.. =P

P/s : Jadi Raya nampaknya tahun ni...
Hahahahaha... =P



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

18 comments:

  1. Rajinya.. nur dah siapakan sebalang minggu pertama puasa, tapi sekarang dah habis...hahahha

    ReplyDelete
  2. Amboih @Cik Nur....
    Tu kuih raya ke kuih puasa tu?
    Hehehehehe....

    ReplyDelete
  3. Rajinnya buat kuih raya ^.^ hee

    ReplyDelete
  4. Meh datang rumah @Pecinta pink^^....
    Baru dapat....
    Akk alu2kan okay.. =D

    ReplyDelete
  5. @Sally Yatiey time tengah rajin....
    Hehehehe...
    Kalau tak memang kuih tunjuk2 je...

    ReplyDelete
  6. untungnya pndai wat biskut,save budget raya

    ReplyDelete
  7. comelnye kuih akak.. nk jugak ;)

    ReplyDelete
  8. sy tak pandai sangat buat biskut ... tak menjadi...

    kalau buak kek tu ok pulak... hehehehe... tp thn ni rasanye malas pula nak buat... ;p

    ReplyDelete
  9. wahhh..sudah mula buat kuih raya ye. Buat lagi jimat kan?

    ReplyDelete
  10. Datang umah @Cik Rongoks...
    Tapi kalau 28/8 tu baru ika nak datang, akk abiskan kuih2 tu semua...
    hahhahaha..

    ReplyDelete
  11. Tu la @cikji....
    Bajet jugaklah... =D

    ReplyDelete
  12. Kuih akk ikut tuan @babycomel..
    hahhahah...
    Eh> terperasan pulak... =P

    ReplyDelete
  13. Dah lama tak buat @Mrs Velentine...
    So tahun ni merajinkan diri buat...

    ReplyDelete
  14. Salah sukatan kot @Masz Sidek..
    Kek lagi mudah dari biskut...
    Tak banyak adunan sangat....

    ReplyDelete
  15. Aah abg @eqbalzack......
    Memang jimat dan puas hati....
    Sebab buat sendiri boleh letak choc lebih...
    Heheheh..

    ReplyDelete