Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 3 July 2012

Seriuslah Sikit!




ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Pernah tak korang rasa nak hempuk je member korang??
Bila orang lain tengah bincang something yang serius, dia boleh bantai main-main..
Haishhhh... Memang takde perasaan ke ape dia tu??
Kadang, ada situasi yang kita boleh main-main...
Tapi kalau tengah meeting untuk benda yang serius, lebih elok kalau kita simpan dulu perangai keanak-anakan dan kebudak-budakkan tu.....
Tak rugi pun....
Kalau gurauan tu kena dengan tempat dan keadaan, okaylah jugak....
Mungkin dapat di terima oleh orang sekeliling....
Ni tak.... Nun jauh menyimpang lawak tu dengan topik perbincangan....
Tak ke ke "Lawak Bodoh" namanya tu???
Lagi satu tengok juga dengan siapa yang kita nak berlawak pun......
Kena salah orang, mau bertelur ayam dahi tu nanti......
So kalau ye pun memang jenis tak reti nak serius, tolonglah hormat sikit dengan orang lain dengan tidak mengeluarkan "lawak bodoh" tu ye....
Dah habis perbincangan nanti, keluarkanlah banyak mana pun nak keluar.....



P/s : Okay Sila SERIUS.....




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

18 comments:

  1. ok, menaip comment ni dgn nada serius jugak.

    hihi..saya x reti nk serius la awk. ngah senyum2 je ni baca n3 awk..hehehehe

    ReplyDelete
  2. @:: Mrs.Eady :: Ecececcehhh.... Dah komen dah pun...
    Hehhehehe....
    Takpe2 jangan takut....=P

    ReplyDelete
  3. @Sue-Rya Qistina Ehem,ehem,ehem.... Mbaca dengan muka serius...
    Senyum takpe.... Sejuk sikit... Hhahahah...=D

    ReplyDelete
  4. Assalam, aku nie bukannya yg jenis suka sangat serius.... tapi tulah memang kalau kita serius ada pula org yg buat lawak bodoh memang dia tu nak kena bantai... Tapi mungkin dia tu saja nak buat orang ceria sikit... hahhaha

    ReplyDelete
  5. Waalaikumussalam @Ikmal... Tu la.. Tapi bila tak kena dengan tempat dan suasana, memang la nak kena kan..... Serius sangat pun tak boleh, tapi moralnya biar kena tempatlah... Hehheheh...=D

    ReplyDelete
  6. uncle suka senyum..tapi bila serius ...mmg tak lawa langsung...dan yg paling utama..aunty dan anak uncle mmg akan diam..cam takut je dengan uncle...mgkin sebab uncle ni jarang marah...so kalau ter..ter..tu mmg cepat sentap lah depa hihihi..kalau dengan kenkawan pulak...uncle ni jenis tak berapa nak bersosial..so takde komen pasal nak bergurau dengna rerakan hihih

    ReplyDelete
  7. @uncle kalau orang yang suke senyum tetiba serius tu memang takut....
    Sebab angin diorg ni lain macam... Hehehheeh.. =D

    ReplyDelete
  8. pakcik joker kim salam.. dia cakap.. why so serious..

    ReplyDelete
  9. Grr..mmg nak kasi tangan je kalau org yg xserius ni..
    bukan xboleh melawak, tapi tgk tempatlah kan...

    ReplyDelete
  10. kawan lelaki saya lah selalu mcm tu.

    ReplyDelete
  11. Alamak nak komen ke tak ni.. ok tabah kan hati untuk komen dengan serius...
    errr....

    ReplyDelete
  12. betul2..bengang jugak kan dgn org yg nk bgurau x kena tmpt ni..

    ReplyDelete
  13. @Al Kisah Pandai pulak pkcik joker bg salam.... Hehehehe... =p

    ReplyDelete
  14. betul @Cik Nur bukannya tak boleh melawak.... Ni nak melawak tak kena tempat...
    Tu yang geram tu..

    ReplyDelete
  15. aah @Asyiqin Haulisah tp ade juga perempuan yang cmni.... Hehehe...=D

    ReplyDelete
  16. @KorN okay cepat tabahkan hati.... Hehehehehe....

    ReplyDelete
  17. @Alynn Nyzaa lagi buat kita bengang, bila dah bagi hint pun still x faham2

    ReplyDelete