Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 18 July 2012

Revolusi Bas Yang Saya Ingat..




ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Tengah-tengah bosan kat ofis ni...
Tiba-tiba saya dan ofismate imbau kenangan bas kat kawasan rumah tu.....
Hehehheeh......
Kelakar pulak bila tengok bas zaman kecik-kecik dulu....
Dulu mak cakap ada Bas Sri Jaya...
Tapi bas ni saya tak ingat penah naik ke tak.....
Lama sangat dah kot..
Kalau penah naik pun mungkin masa Baby...... So mampu ke nak ingat???
Hehehhehe... =P

Bas Mini

Korang penah naik bas ni tak????
Mesti ada yang tak penah naik kan....
Bas ni ada lagi masa saya umur 6-7tahun......
Bas no 55 ni la yang lalu kawasan rumah saya.... =D
Nak tengok lebih dekat, pegi je bahagian belakang Muzium Negara....
Adalah bas ni parking kat situ....


Bas Intrakota

Lepas tu pula Bas Intrakota muncul.....
Bas ni ada 2 jenis....
Yang muncung lebih tu kecik sikit, tempat duduk pun tak banyak.....
Yang besar sikit macam peti ais tu, banyaklah ruang tempat duduknya....
Tengok saizlah kan....


Bas Rapid KL

Sekarang ni pulak Bas Rapid KL..
Yang ni confirm semua orang penah naik......
Bezanya, bas yang mula-mula keluar dulu takdelah canggih macam sekarang...
Pakai "tet tet" je....
Tak payah nak beratur sangat bayar tiket... =D

Bas Metro

Tapi bas ni pun jangan dilupa......
Sampai sekarang ada lagi....
Saya cuma tak berapa pasti masa bila bas tu wujud kat area rumah tu.....
Yang pastinya sebelum Bas Rapid KL la....
Saya kurang suka naik bas ni......
Driver bas nya "REMPIT" sangat..... =P

P/s : Jom Jalan-Jalan Naik BAS....
Hehheheheh... =D



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

14 comments:

  1. hehe.. saya pernah naik bas mini & Intrakota tapi tak ingat tahun bila..
    Metro bus dan rapid KL sampai sekarang masih dok naik lagi... saya suka naik bas ^_^

    ReplyDelete
  2. @nita sy pun tak ingat sangat tahunnya bila......
    Yup naik bas ni senang...
    Tak payah fikir jem..tapi bila orang ramai...
    Masak... Hhehhehehe...

    ReplyDelete
  3. dkat kajang banyak je nampak bas mini ni.. masa 1st yr dulu 60 sen je tambang dr ukm ke kajang, skrg ni seringgit dah kot.. same je mcm naik rapid.. huhu

    ReplyDelete
  4. @Pecinta pink^^ dulu bas kaler comel2 tau... jambu gitu...
    hehehhheh..

    ReplyDelete
  5. ade lagi eh @aisya? Heheheh... kat Kl takde dah....
    Dah xwujud pun...

    ReplyDelete
  6. alkisah tak pernah naik bas mini.. seriau bila selalu dgr berita, bas mini x-ciden..

    zaman alkisah muda remaja.. masa tu, alkisah naik intrakota, naik bas no 20 dari tmn melawati pergi cm..

    ReplyDelete
  7. bas mini, dulu popular giler...!hihihh

    ReplyDelete
  8. heheheehe..teringat zaman blaja kt UiTM dulu. bas mini ni la yg menjadi transport nk ke sane sini. klau x silap msh ade lg kt area shah alam ni. hehe :D

    http://suriaqistina.blogspot.com/2012/07/today-is-my-day-happy-birthday.html

    ReplyDelete
  9. revolusi pertukaran bas kat tempat aku macam xder ape2 perubahan jer.. huhuhuh

    ReplyDelete
  10. @Al Kisah Tengoklah bas pun macam mana...
    Hehhehheh...
    No bas dah berubah2, susah nak ingat... Al-Kisah ingat ek?? Huhuhuhu...

    ReplyDelete
  11. @Cik Nur Dah la popular, pink lagi..
    Heheheheh..

    ReplyDelete
  12. @Sue-Rya Qistina Ade kot, tapi tak banyak macam masa zaman kegemilangannya dulu...
    Hehheheh...=D

    ReplyDelete
  13. @KorN Ke korn yang tak penah nek bas ni??
    Heheheheh...

    ReplyDelete