Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 17 July 2012

Relevankah 1Bestari??




ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sure korang semua dah dengar pasal bermula tahun hadapan, pelajar sekolah boleh bawa "handphones atau gadget" ke sekolah untuk Program Pembelajaran 1Bestari....
Seronoklah korangkan... Boleh usung netbook, iphones, Blackberry semua....
Tapi persoalannya....
RELEVANkah??
Saya bukannya cemburu atau apa..
Sekadar meluahkan pendapat dan meminta korang kongsikan pendapat....
*Pelajar sekolah, sure korang setuju sangatkan*

Bila selak NST tadi dan baca details program ni, rasa macam tak relevan pulak....
Yelah, saya juga pernah bawa handphone pegi sekolah suatu ketika dulu...
Walaupun tak boleh, tetap degil.....
Apa yang jadi???
Even screen hitam putih dan canggih sikit masa tu "nokia sabun" pun, tangan duk lah "tot tet tot tet" masa waktu belajar..
Memang takde makna nak switch off kan????
Inikan pulak sekarang budak-budak sekolah pun dah ada handphones canggih-canggih...
Lagilah...... Silap-silap updates status Facebook dengan bertweet lagi.....

Tapi kalau betul guna untuk "1Bestari Teaching and Learning Programme" ataupun untuk kegunaan just in case ada emergency apa-apa... Okaylah......
Ataupun sediakan 1 tempat yang dipantau guru atau staff berkenaan untuk letak segala handphones dan gadgets canggih tu during classes..... Kan kan kan....
Risiko nak hilang barang pun takde......
Dulu 3310 pun kena kebas.......




P/s : Ini cuma pandangan peribadi saya saja.....


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

8 comments:

  1. sgt2 x setuju. sbb diorg xkan fokus pd pelajaran. mmg bnyk yg -ve dari +ve. ntahlah..kita dulu dah masuk U pun xde hp tau. dah keje baru ade hp, tu pun jenama alcatel. huhuhu

    ReplyDelete
  2. ika pon rasa cam tak releven je bukan sbb jeles . hikhik

    ReplyDelete
  3. @Sue-Rya Qistina tak taulah nak bg bebdk jadi makin maju or makin mundur.... Mesti banyak yang akan terleka...

    ReplyDelete
  4. @Cik Rongoks betul bkn jeles.. Tapi fikir nanti melekakn pelajar...

    ReplyDelete
  5. senang budak2 senang nak meniru time exam, tanya pakcik google, wasup jawapan dengan kawan..

    apa yang alkisah boleh cakap.. semua ni nonsense..

    biar diorang rasa susah dahulu.. bila masuk U.. baru boleh pakai gadget..

    ReplyDelete
  6. @Al Kisah Betul... memang sangat tak relevan....
    Tah hape-hape je.....

    ReplyDelete
  7. Emmm.. mmg xpatut pon.. bdk skolah.. lain arr klau dh msok U.. lgpon public phone kan ada Kat skolah.. apa salahnye dgunakan.. (dulu2 bley plak guna) ahaksss.. tp klau nk jugak "1Bestari Teaching and Learning Programme" nie dtroskan.. mcm cik Ayuejean katakan (sediakan 1 tempat yang dipantau guru atau staff berkenaan untuk letak segala handphones dan gadgets canggih tu during classes).. lpas skolah.. baru kasi blik.. tp tuhpon msih.. xrelevant.. sbb bdk2 yg xmampu nati akan paksa mak/bpk diorg belikan gadgets tuh.. nati klau xdpt.. mulalah nk mcuri.. nk keje ptime lah sbb nk beli gadget.. pastu mulalah pembelajaran pon merosot.. Hemmmm.. Hampehhhhhhhhhhh.. tolll..

    ReplyDelete
  8. @onecode Pandangan yang bernas....
    Senang cerita tak payahlah.....
    Esok lusa mak bapak jugak yang susah.....
    Belum dilaksanakan lagi nampaklah macam ok...
    nanti anak2 dah start minta itu ini, barulah nak terasa...=D

    ReplyDelete