Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 30 July 2012

Mood Buat Kuih Raya Dah Datang....



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Start minggu ni, dah busy dah....
Nak buat kuih raya.....
Dah bertahun-tahun layan kuih tunjuk-tunjuk...
Tahun ni taknak dah kuih tunjuk..... Nak kuih buat sendiri...
Semalam dah tengok dah kuih apa yang nak buat.....
Ada 8 jenis semuanya kalau tak salah kira.....
Antaranya :
 Biskut Coklat Chip.... (Ni selalu habis sebelum sempat raya..), Biskut Nescafe, Biskut Oat, Biskut Conflake Madu, Biskut Conflake Coklat... blablabla....
Nanti kalau ada bahan lebih, mungkin lebihlah jumlah kuihnya....
Tapi kuih modenlah ye.....
Kuih tradisional macam bahulu semua tu, tak reti saya nak buat.....
Esok nak pegi beli barang kuih.......
Dan dah boleh start buat sikit-sikit......
Harapnya skill buat kuih saya still ada dan yang penting oven yang dah terperap bertahun tu tak merajuk......
Kalau tak parah pulak..... =D
Mana celah nak bakar kuih......
Korang nak rasa tak kuih raya saya???
Raya datanglah rumah okay....
Kalau tak, tak dapatlah... =D


P/s : Duit Raya takde, Kuih Raya je ada... =P



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

17 comments:

  1. wahh.. bestnye dia buat kuih raya sendiri~~ thn ni pn tak tau lagi family haz buat or tunjuk kuih rye. hahah

    ReplyDelete
  2. Akk lama sangat dah tak buat sendiri @haz...
    So thn ni nak buatlah... Beli pun dah tak sedap...
    Lebih tepung je....

    ReplyDelete
  3. tahun ni ntah senpat tak zaza buat kuih raya.. My boy tengah lasak sekarang ni..

    ReplyDelete
  4. tahun nie beli aje..sbb xda sapa nak bantu tambah pula ada si kecik kaisara..mmg xsempat la..:)

    ReplyDelete
  5. planning nak buat cornflakes bermadu je,sebab yg tu pling simple sekali *malas sebenarnya hihi*

    ReplyDelete
  6. wah,,akak rajin nye,,mohon 1 balang kuih cokalt chip untuk sy:P hehe

    ReplyDelete
  7. @Zaza kang dia pulak tlg uli skali.... =D

    ReplyDelete
  8. @permata biru nak buat macam mana kan....
    Takpe, dia dah besar sikit dah boleh buat kuih balik dah... =D

    ReplyDelete
  9. Ecehhh macam buat prmohonan rasmi pulak ye @Pecinta pink^^.... Siap mohon2 lagi...

    ReplyDelete
  10. ika suka makan biskut arab ^^

    ReplyDelete
  11. @Cik Rongoks so buat ke beli???
    Kuih arab yang mana 1 ye??

    ReplyDelete
  12. psst.awalnya ayue nak buat kueh..

    ReplyDelete
  13. Awal ke @Cik Nur?? Bukan apa, buat sikit2..... Taknaklah dekat nak raya nanti kelam kabut... =D

    ReplyDelete
  14. are you serious nak buat 8 jenis.. post laa alamat kalau bran.. nanti ramai2 dtg.. baru best.. hahah

    ReplyDelete
  15. Serious la @Al Kisah... hehehheheh..... Amboih suh post alamat lagi... =D

    ReplyDelete
  16. saya biasa beli aje ..huhu..

    salam ramadhan.

    ReplyDelete