Blogger templates

Click to Follow...

Saturday, 7 July 2012

Mentaliti Orang Kita..



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA


Korang mesti tengah tengok cerekarama bertajuk Saleha tu kan???
Bila tengok drama-drama Melayu saya sendiri akui...
Macam tu la "Mentaliti Orang Kita"...
Bukan semua, tapi memang di mana-mana mesti ada orang yang berfikiran dan bersifat sedemikian...
Terlalu menjaga hal orang lain dan berhasad dengki sesama manusia...
Lebih-lebih lagi yang tinggal kawasan kampung dan flat...
Hebat mulut ahli-ahli mesyuarat tingkap ni berkata-kata sampai adakala merosakkan hubungan kekeluargaan orang lain....
Cukup-cukuplah tu....
Kalau berterusan bersifat sebegini, sampai bila-bila pun Orang Kita susah nak membangun....




P/s : Bukan tak boleh amik tahu langsung...

Tapi biarlah berpada-pada....
Ini sampai dalam kain nak selak... Dah apa ceritanya macam tu...?



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

10 comments:

  1. nur xtengok pun..

    tapi setuju dgn kata2 ayue, boleh amik tahu..tapi agak2lah...

    jgn le lebih2 sudu dari kuahkan..

    ReplyDelete
  2. tu la pasal.. dah la selak kain, nampak plak tu.. lepas tu heboh kat orang ramai.. mau kena se-das nie.. ish2..

    ReplyDelete
  3. kita buat baik pon orang sakit hati dengan kita.. inikan pulak kalo kita buat jahat dengan orang lain... eh ade kne mgena ke komen ni

    ReplyDelete
  4. haa tu la... sampai sanggup merosakkan hubungan kekeluargaan...

    ReplyDelete
  5. hyee..

    kita BIE Daripada B2B Blog : Jalinan Cinta

    salam perkenalan. Hope dapat exchange link dan tukar2 cerita juga :))

    ReplyDelete
  6. @BIESalam perkenalan..... Boleh je...

    ReplyDelete