Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 4 July 2012

Kucing Bermata Juling..




ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Tengah jalan-jalan hari tu, saya terjumpa seekor kucing ni....
Ya Ampun.........
Punyalah COMEL.....
Lepas tu saya try panggil, kot-kot dia jinak dan boleh dibelai.....
Tapi dia agak liar......
Lepas tu terpandanglah mata dia....
Ohhhhh... Kucing ni bermata juling.......
Tiba-tiba ada rasa macam nak bawak balik....
Sebab dia unik sangat....
Dengan mata bulatnya yang juling dan comel tu....
Lagilah buat saya geram.....
Tapi sayangnya..... Dia liar....
Susah nak tangkap..... =(
Balik rumah termenung saya sekejap......
Macam mana lah keadaan dia selepas ni?
Selamat ke dia kat kawasan yang banyak kereta macam tu?
Ralat sangat dalam hati ni.......
Tapi nak buat macam mana......
Semoga kucing tu okay je kat situ........

Lebih kurang macam ni la.....
Tapi mata dia lagi bulat.....
Tak dapat nak snap gambar... Sebab dia tak nak datang dekat sikit.....


P/s : Kucing Juling Yang Comel......
Kalau ada jodoh, Insyaallah kita akan jumpa lagi.... =D
Semoga kamu sihat dan selamat....

Monolog Dalaman : Kucing Tu Baca Ke Blog Kau Siap Bagi Pesanan kat Dia???



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

19 comments:

  1. hukhuk
    ika takut kucing.
    kalau kucing datang dekat, terus ika yang lari. hahahaha

    ReplyDelete
  2. @Cik Rongoks kalau lari, lagi kucing tu suka nak kejar tau...
    hehehheh..

    ReplyDelete
  3. kalau jumpa, terus bawa balik tau..comel lah..!

    ReplyDelete
  4. aku cuba xnak gelak tgk kucing ni tp tergelak jugak.. huk huk huk

    ReplyDelete
  5. @Cik Nur Memang nak amik... Tapi hari tu naik bas..... Tp en bf dah janji nak gi cari blk kat tempat nampak dia tu....
    Insyaallah kalau jumpa, dia akan ada tuan.....

    ReplyDelete
  6. @KorN kalau tengok yang real punya nanti mesti jadi geram.... Comel sangat, sangat, sangat tau...

    ReplyDelete
  7. selalu kucing jalanan mmg takut, sebab diorang tak berani dgn org padahal org tu bukan nak pukul. kesian sebenarnya tgok kucing jalanan ni. apalah diorang nak mkn. :(

    ReplyDelete
  8. hey ! kuceng nie comel la ,
    amy takut kuceng , walopon rumah banyak kuceng :D

    ReplyDelete
  9. ngee comel kucing..erk?! huhu~
    thanks ye 4 da wish ^^

    ReplyDelete
  10. Adoi sy pulak juling tengoknya.
    Moga kucing tu selamat je :)

    ReplyDelete
  11. kehkeh...tergelak sengsorang bila tengok kucing mata juling nih...

    ReplyDelete
  12. @Asyiqin Haulisah Selalu kalau kucing jalanan ni boleh survive.... Yang jumpe hari tu agak besar la... So dia okay kot..

    ReplyDelete
  13. @amy syahiera abis tu macam mana duk ngan kucing tu kalau takut??

    ReplyDelete
  14. Yang jumpe hai tu lagi come tau @Alynn Nyzaa.... Tapi tu la... Liar..
    Okay, no problem..=D

    ReplyDelete
  15. Alamak @keli menari... Camne plak kamu yang juling ni?? Hehheeh..
    Yup harap macam tu la..

    ReplyDelete
  16. Hahhahah.... @..cik hana.. tengok kiri kanan dulu kalau nak gelak sensorang..
    kang orang fikir lain pulak.... =P

    ReplyDelete
  17. comel sungguh kalau mcm ni rupa dia. nak2 klau mata dia bulat :D

    ReplyDelete
  18. @Sue-Rya Qistina Memang mata dia bulat gila.... Sangat comel....

    ReplyDelete
  19. Juling?... nak gelak boleh? (hihihih)

    ReplyDelete