Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 25 July 2012

Kita Ni Kan.....



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Kita ni kan....
Kalau time sekolah, mesti fikir nak keje, nak cari dan pegang duit sendiri...
Tapi...
Bila dah keje, dah tau macam mana susahnya nak cari rezeki tu mesti akan fikir syoknya kalau sekarang ni masih di bangku persekolahan.....

Kita ni kan....
Kadang makanan banyak-banyak depan mata... Membuang je.....
Tapi....
Pernah tak kita fikir ada orang yang kebuluran tak dapat makan??

Kita ni kan....
Bila banyak duit sikit, mulalah berjoli sakan sana dan sini....
Tapi....
Pernah tak kita terfikir nak bersedekah barang seringgit dua??

Kita ni kan....
Dulu masa susah, takde pangkat tinggi, tau pulak merendah diri....
Tapi..
Bila dah senang sikit, dah berpangkat mulalah meninggi diri....
Sedangkan dulu pun hidup kita tak menentu macam tu......

Kita ni kan....
Selalu sangat cepat nak bersangka buruk dengan orang lain....
Tapi...
Kita pernah tau tak kehidupan atau situasi orang tu macam mana??

Walau macammana pun kita....
Kita adalah manusia.....
Kita mungkin sama, kita mungkin berbeza.......
Tapi kita tidak pernah berbeza di sisi Allah yang Maha Esa..... =D


P/s : Ingatkan Diri Sendiri... =D


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

12 comments:

  1. sgt nice!! semoga menjadi pengajaran buat kita semua :)

    ReplyDelete
  2. betul 2...sokong dlu masa sekolah nak keja..dh keja nk sekolah

    ReplyDelete
  3. betul tu kan :) gud sharing dear :)

    ReplyDelete
  4. kita ni kan, dah lama tak update blog.. sibuk dengan kerja.. ok nantikan entri terbaru dari Alkisah

    ReplyDelete
  5. @Mrs Velentine sebab masa tu kita tak payah fikir mana nak cari duit kan...
    nak apa minta aje kat mak bapak... =D

    ReplyDelete
  6. Kita ni kan, tunggu2 jugak entri @Al Kisah... Tapi takde, rupanya dia bz keje...
    hehehhe...

    ReplyDelete
  7. saya ni mudah sngat terlupa..smp terlupa nak join contest ayue aritu..sedar2 dah terlepas..

    ReplyDelete
  8. Hahhahah... Takpe @Niza... =D
    Suka2 je tu....

    ReplyDelete
  9. Assalam, inilah tabiat kita ... bila senang buat -2 saja jer... tapi bla dah kena kat batang hidung sendiri barulah kita mula beringat2...

    ReplyDelete