Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 24 July 2012

Fungsi Terbaru Helmet



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Selalunya kan.... Orang pakai helmet bila naik motor je kan???
Bertujuan untuk melindungi kepala dari tercedera sekiranya berlaku kemalangan...
Tapi sebulan ni, memang helmet ada fungsi baru......
Confirm apek yang jual helmet untung besar bulan ni...
Sebab apa???
Diborong oleh kaki-kaki ponteng puasa nak pakai buat beli nasi bungkus....
Hehehehhe..... =D
Apabila diperhatikan, banyak orang yang beli nasi time-time tengah hari di Bulan Ramadhan ni pakai helmet...
Siap pakai visor gelap yang ditutup lagi....
Kenapa nak pakai helmet yang ditutup visornya??
Malu ek awak???
Buat apa nak malu...
Kami yang memerhati ni pun manusia macam awak jugak....
Dengan Allah swt yang suruh puasa setengah hari je tu, tak pula awak malu kan......



P/s : Tepuk Dada, Tanya Jiwa.....



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

10 comments:

  1. tak malu sungguh org yg cemtu kan. huhu ;))

    ReplyDelete
  2. Dia malu dengan manusia je @Pka Rahim... =P

    ReplyDelete
  3. helmet mcm ni fungsi time bulan puasa je..tutup mcm mana pun, ALLAH kenal..

    ReplyDelete
  4. haha..kat topik entry kita lebih kurang..kat sini http://akmaluv90.blogspot.com/2012/07/ragam-ramadhankantoi.html macam2 ragam lah org tak nk puasa ni..

    ReplyDelete
  5. kita yg fomfuan ni pun nak beli time red light tu pun rase malu kan. aritu mase beli brg kt kedai runcit, ade sorg mamat ni beli air haram letak dlm helmet. nape nk sorok2 kan. tau pulak malu. huhuhu

    ReplyDelete
  6. manusia zaman skrg..takut orang nampak tpi xtakut ALLAH nampak

    ReplyDelete
  7. Betul @Cik Nur.. Selubung lah macam mana pun...

    ReplyDelete
  8. Memang macam2 hal @Pecinta pink^^...
    kadang kelakar tengok diorang ni...

    ReplyDelete
  9. Aah kak @Sue-Rya Qistina.. Walaupun orang lain faham pun, malu kan.....

    ReplyDelete
  10. ye ke? ada jg orang mcm ni ek..ish ish ish

    ReplyDelete