Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 10 May 2012

Kalau Ye Pun Marahkan Anak....




ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Semalam kecoh pasal video seorang ibu mendera anak...
Hari ni pulak saya terperasan ada yang post pasal bapa pula dera anak.....
Kalau ye pun marahkan sangat anak tu, janganlah dipukul sampai macam tu sekali....
Tak salah pukul anak, tapi biarlah beragak...
Setakat cubit sikit tu, apalah sangat...
Ni dah sampai tahap pukul kepala bertalu-talu...
Apakebendenya tu???
Itu bukan nak mengajar, itu nak bagi mati......

Ada tu saya tengok siap pukul kepala budak dengan selipar....
Naik lembik kanak-kanak tu.....
Kesian tau tak!!!!!
Haisshhhh.... Apasal sampai macam tu??
Sepatutnya kita yang dah dewasa ni boleh fikir....
Ini tak....
Alahaiii..... Binatang yang tak dikurniakan akal fikiran pun tak berperangai macam tu.....
Semoga generasi saya dijauhi dari sifat-sifat sebegitu.....

Nota kecik bawah STOP CHILD ABUSE tu pun jangan tiru...

P/s : Hentikan Keganasan Terhadap Kanak-Kanak...
Mereka Penentu Masa Depan Kita, Negara......

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

4 comments:

  1. ain ada tengok semalam 1 vedeo . kejam la jugak . sampai tampar+sepak budak tu . tapi bila ain nak bukk semula dah tak lepas ada pihak yang berkenaan dah delete .

    ReplyDelete
  2. @ain vanilla teruklah org cmni......
    bkn nye x de cara lain nk selesaikn....
    bdk je pn.....
    klu ye nk sgt btumbuk, cri lah lawan yg sesuai....
    asal nk jf=dkn ank tu mangsa plak...

    ReplyDelete
  3. manusia semakin tak bertamadun T__T

    ReplyDelete