Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 31 January 2012

Esok orang WILAYAH cuti..... Yeayyyyyy.....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Hye.... AJ lagi... Hahahahhahaha.....=)
Sementara tunggu Mr. JR datang ambik kat ofis ni, sempatlah nak menari-narikan jari atas papan kekunci ni.... Hahahhahahha... Hambek ko, "skema"tic diagram ayat...... =)
Kepada orang-orang dan masyarakat-masyarakat yang bekerja di luar kawasan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan...... 
AJ nak bagitahu, esok kami cuti.... Hehehheheh.... Okay, berlagak pulak... 
Cuti sehari macam setahunkan...
Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... Tak bestnya sehari je..... Tapi takpelah, yang penting cuti......
Korang-korang yang cuti esok plan nak pegi mana je? AJ??? Tak tau lagi, belum plan..... 
Mungkin tidur je kat rumah... Ataupun buat sesi jelajah Kuala Lumpur...... Hahhahaha........ =)
Esok kalau sesiapa yang rajin nak bangun pagi tu, bolehlah pergi jalan-jalan dan beriadah dengan keluarga.....
Pegi KLCC ke, Taman Tasik Perdana ke, Taman Tasik Titiwangsa ke.......


Apapun kepada mereka yang bercuti esok,
SELAMAT HARI WILAYAH KUALA LUMPUR, PUTRAJAYA DAN LABUAN!!!!

P/s : Cuti WOIIIIIIIII!!!!!!!

I Miss Paintballing.....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Hari ni terasa lambatnya masa berlalu.... Dalam melengah-lengahkan kerja pun, still banyak masa yang terluang...
Makanya, buatlah senaman jari jemari tak berapa runcing kat sini... Hehhehheheeh.....
Waaaaaaaa..... Rindunya nak berpaintball macam dulu-dulu...... Elehhh, macamlah lama sangat..
Tapi agak lama jugaklah... Almost 2 tahun tinggalkan dunia paintball setelah hampir 5 tahun bergelumbang dalam bidang tu...

Banyak kenangan suka dan duka paintball AJ.....
Kenangan kena campak dalam lumpur kat padang lepas hujan lebat sampai lepas tu dah tak tau beza bau badan sendiri dengan kerbau yang balik dari berkubang..... 
Kena siram dengan air pellet sampai oren dan panas 1 badan.... 
Main-main baling tepung, berlari sana sini.... Hoi sana, hoi sini... 
Banyaklah lagi kenangan-kenangan kat dunia paintball tu........


Masa dalam tournament pulak, ada adegan airmata bila dah kalah, ada senyum happy dan hyper time menang... Hehehhhe.....
Argue dengan head reff, emo dengan teammate, marker tak function time dalam padanglah... 
Macam-macam yang jadi... Hehhehhhhehe....
Masa tu seronok sangat bila diimbas kembali.....
Sekarang ni, tengah pasang niat nak main paintball balik..... Agaknya boleh ke ek??? Huhuhuhuu.....


P/s : PRO sangat ke AJ main paintball??
Hehhehehehehe.....






Statement Yang Paling AJ Tak Suka...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Selamat pagi semua..... Pagi ni hujan, so mood nak buat keje awal-awal tu macam tak berapa ada je..... (Eceeewahh, bukan ke hari-hari pun memang malas??? Hehhehheeheh..)
So, curi tulang dulu lah.... =)
Pagi tadi masa nak keluar pegi keje, bertembunglah dengan salah seorang jiran kat rumah tu....
Tak semena-mena dia keluar statement "KURUS AJ SEKARANG"...
AJ pun tersipu-sipu je la senyum tapi dalam hati......... Pernah ke AJ gemuk? Ni yang pelik sangat ni.......... Dannnnnnnnnnnn, AJ TAK SUKA STATEMENT TU!!!!!!!! AJ nak GEMUK.......
Atleast 43-45 kg dari berat sekarang yang cuma 38 kg....
Okay, ini bukan auta ye... Baru timbang semalam kat Mid Valley....... Tak sukanya.............!!!
Dah macam-macam cara AJ buat bagi nak menggemukkan diri... Tapi setiap kali tu la "Mission Failed"......
Nak kata AJ ni tak kuat makan, tak jugak..... Mr. JR pun panggil AJ "Perut Stokin" sebab katanya AJ ni makan macam ada jin belaan..... 
Tak dinafikanlah, nafsu makan AJ memanglah kusssss semangat... Tak padan dengan badan yang kecil molek ni..... 
Tapi berat tu nak naik punyalah susah...
Kalau sesiapa ada cara yang efektif, silalah share-share dengan AJ ye....

Oh ye, pernah sekali AJpunya berat naik mendadak..... 49.9kg... Tu jelah sekali pun...
Lepas tu.. Hurmmmmmmmmm... Kecut balik... Itupun sebab keje kat Kantin UM dulu.....
Rasa kene keje kat tempat-tempat makan kot baru boleh.... Huhuhuhuhuuhu......



P/s : Tolonglah gemuk sikit badan.......... Barulah nampak sihat.....

Monday, 30 January 2012

Jalan-Jalan Times Square...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Hari ni AJ pegi Times Square.... Rasa macam dah lama sangat tak pegi sana...
Terima kasih ye Mr. JR sebab sudi temankan pegi exercise kaki kat sana.....
Dalam merungut-merungut pun, ikut jugak turun naik eskalator...
Setelah berpusing-pusing, melawat satu kedai ke satu kedai maka jumpalah 1 beg....
Makanya terbelilah beg tu..... Ingat nak beli benda lain sekali, tapi disebabkan pegi dengan Mentara Guru kesayangan maka tak jadilah... Nanti dia bising... Membazir katanya... =)

Okay, kepada sesiapa yang tak pernah pegi Times Square meh sini AJ nak cerita apa yang ada kat tempat ni....
Pertama sekali, Times Square ni terletak di Jalan Imbi.... Kalau nak pegi lebih mudah naik Monorel dan berhenti di Stesen Jalan  Imbi....


Dalam Times Square terdapat banyak kedai-kedai pakaian, accesorries dan sebagainya...
Harga barangan yang terdapat disana tersangatlah murah....
Dulu selalu jugaklah habis 3-4 ratus... Macam-macam boleh dapat, baju berpasang-pasang, kasut lagi, handbag lagi sampai tak menang tangan menjingjit beg plastik...
Selain daripada itu, terdapat Taman Tema dalam bangunan yang pertama ada kat Malaysia ni.... Haaaaa... Best kan? Kalau rasa nak naik Roller Coaster dalam Air Cond, bolehlah pegi Times Square ni.....



Okaylah kalau nak tahu lebih lanjut pasal Berjaya Times Square SILA KLIK SINI.......

P/s : Terima Kasih ye Mr. JR temankan dan tolong pilihkan beg.........

Kononlah Nak Merajuk...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

AJ selalu dengar orang cakap lelaki ni tak reti memujuk..... Betul ke????
Lelaki ni bukan tak pandai memujuk.... Tapi tak kena cara je.... Kalau kena caranya, cairlah perempuan yang dipujuk...... Macam AJ la... Hahhahhahah...
Okay, malam jumaat hari tu, niatnya nak merajuk bawak dirilah konon.... Lari sampai ke bintang....
Tapi baru 10minit AJ jejak bintang tu, sampai pula "Mentara Guru" Mr.JR......
Oh ohhhhh..... Habislah AJ.... Pertama, memang confirm kena marah... (Padan muka AJ)
Yelah, tengah-tengah malam buta berlari... Siapa suruh......?

Lepas tu barulah dia memujuk AJ..... Pandai juga dia memujuk ye..... 
Dulu masa mula-mula kenal cakap tak pandai pujuk.... Sekarang dah ada peningkatan.... Bagus-bagus..... Hehheheheheh..... =) 
AJ merajuk pun sebab dia dan sebab kedegilan AJ jugak.. Lepas dipujuk-pujuk... Tercair pulak diri ini..... Lepas tu rasa kesian pulak kat dia.... Kejamnya AJ.... Sorry Mr.JR.... Lain kali tak buat lagi ye....
After that kitaorang makan kat Bintang sampai pukul 2.... 
Lepas tu, pegi Wangsa Maju lepak dengan Ayap, Hajar dan Reid.... Lepas tu, hantar Reid kat Shah Alam.... Dekat pukul 7 pagi baru sampai rumah..... Rabak mata masing-masing.... =(


P/s : Mr.JR lain kali tak buat lagi ye.....

Friday, 27 January 2012

AJ Nak Derma Darah.... TAPI.................


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Hari ni mood malas nak buat keje datang....
Aduhai... So, tangan pun mulalah gatal nak menaip kat sini......
Korang semua pernah menderma darah tak???
Ape rasa dia ek? Sakit tak?? Huhuhuuu.....
AJ teringin nak menderma darah... TAPI............
Kenapa ye?? Takut jarum??? Takut kena cucuk???? Takut itu??? Takut ini???
Baca ni dulu... Sekejap lagi AJ bagitahu.....

KRITERIA PENDERMA DARAH....
Penderma darah adalah istimewa. Ini adalah kerana tidak semua orang layak untuk menjadi seorang penderma darah. Terdapat beberapa kriteria yang melayakkan seseorang itu untuk menderma darah.
Berikut kriteria-kriteria yang diperlukan bagi menderma darah.....:

1. Sihat tubuh badan pada hari pendermaan.

2. Berumur di antara 18-60 tahun.

· Bagi yang berumur 17 tahun, perlu mendapatkan kebenaran bertulis daripada ibubapa atau penjaga

· Bagi yang berumur 61-65 tahun, perlu mendapatkan kelulusan bertulis daripada doktor mengenai
  tahap kesihatan badan.

3. Berat badan melebihi 45 kg.

4. Tidur melebihi 5 jam pada malam sebelum hari pendermaan.

5. Tiada masalah kesihatan.

6. Tidak mengambil sebarang ubat-ubatan.
· Tidak mengambil antibiotik dalam tempoh 7 hari sebelum hari pendermaan

· Sila rujuk pegawai perubatan bertugas untuk ubat-ubatan lain.

7. Telah mengambil makanan sebelum menderma darah (tidak berpuasa)

8. Tidak terlibat di dalam sebarang kegiatan berisiko tinggi seperti berikut:

· Hubungan jenis sesama jantina (homoseksual)

· Hubungan jenis dengan kedua-dua jantina (biseksual)

· Hubungan jenis dengan pekerja seks komersial / pelacur

· Bertukar-tukar pasangan hubungan jenis

· Mengambil dadah secara suntikan

· Menjadi pasangan hubungan jenis kepada mana-mana golongan di atas.


9. Pendermaan terakhir sekurang-kurangnya 3 bulan untuk penderma darah penuh (whole blood), dan 2 
minggu untuk penderma aferesis.

10. Untuk penderma wanita:
· Tidak mengandung.

· Tidak datang haid.

· Tidak menyusukan anak.

JANGAN MENDERMA DARAH JIKA :
· Pernah tinggal di United Kingdom (England, Northern Ireland, Scotland, Wales, Isle of Man atau

Channel Island) atau Republik Ireland dari tahun 1980 hingga 1996 untuk tempoh 6 bulan atau lebih

· Pernah tinggal di benua Eropah dari tahun 1980 hingga sekarang untuk tempoh 6 bulan atau lebih.


Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai Derma Darah ni, KLIK SINI.....
Segala info yang korang perlukan ada...... Nak tau aktiviti Pusat Darah, kat mana nak menderma darah, macam-macam adalah senang cerita......

Okay, sekarang nak tahu kenapa AJ tak layak nak menderma darah????

SYARAT NO.3 JE DAH KANTOI.......
Macammana nak derma kalau berat pun duk kat 38kg, 39kg........
Nak capai 40 kg pun susah..... Ini pulak 45 kg.......... Waaaaaaaaaaaaaaaa :'( 
*Derma darah kat nyamuk je la.....*



P/s : Pada mana-mana yang berkelayakan menderma darah tu, silalah derma darah...
Tak rugi pun pegi derma darah.... Darah korang tu mungkin dapat menyelamatkan nyawa seseorang kan........ 
Tapi make sure sebelum menderma tu, korang takde apa-apa penyakit yang melibatkan jangkitan dari darah okay..... Kang elok dapat selamat, dah jadi korban pulak....


Meriahnya CUTI.................


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Pagi ni sebelum nak mulakan keje, nak curi tulang sekejap.... Hehehhehheh.....
Belek punya belek kalendar, terperasan pulak betapa meriahnya cuti dalam 2 bulan ni.... 
Yelah, kita kan baru je cuti panjang bersempena Tahun Baru Cina......
Ada yang belum masuk pun keje lagi sekarang ni..... Sambung cuti katakan......
Next week Rabu 1 Februari, Cuti Hari Wilayah Persekutuan pula tapi cuti tu untuk mereka-mereka yang bertugas di Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan sahaja ye....... 
Yang bertugas di negeri lain tu, Selamat Menjalankan Tugas... Hehehhehe.... =)
Lepas pada tu, ada cuti lagi....... Disebabkan Maulud Nabi atau "Phophet Muhammad's Birthday" jatuh pada hari Ahad 5 Februari, sudah semestinya Isnin 6 Februari tu cuti kan kan kan........ Yeayyyyyyyyy........ Tapi bagi orang yang bekerja di Kuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Negeri Sembilan, Perak, Pulau Pinang dan Selangor.... Selasa 7 Februari cuti lagi okay....
Bersempena Hari Thaipusam...... Fuhhhhhhhh.... Beraturnya cuti kan???
The next day tu siaplah.. Memanglah rasa liat nak pergi keje......

So, orang-orang yang dapat cuti panjang tu, dah plan ke nak pegi mana???? 
Apapun, Selamat Bercuti buat semua........
Cutilah puas-puas sebab bulan Mac takde cuti umum..... Hehheehehhehehe.... =)

Masuk Hutan Pun Best......

Ke Nak Pegi Tepi Pantai?????

Ataupun Taman Tema......

P/s : Haaaaaa korang silalah pilih Destinasi Percutian mana nak pegi....
Tapi kalau dah last-last minute, memang ramai dan confirm "Fully Booked" la ye.......
Ermmmmm, mana nak pegi ni ek????

Thursday, 26 January 2012

Ini Blog Aku, Suka Hati Aku.....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Selamat Pagi Semua!!!!!
Nampaknya, ada yang tidak berpuas hati dengan entri AJ lah.... Hahhahhahaha...
Ehhhhh?? Yang kau nak terasa pasal apa? Ada ke aku sebut nama kau atau spesifikkan kat sesiapa selain Mr. JR?????

KAT SINI AKU NAK TEGASKAN....

INI BLOG AKU, TEMPAT AKU LUAHKAN APA YANG AKU RASA, APA YANG AKU NAK..... APA YANG AKU NAK CAKAP DALAM NI AKU PUNYA PASALLAH.... KALAU ADA YANG NAK TERASA ADA AKU KISAH???? KALAU AKU NAK POINT KAT SESIAPA, AKU AKAN TULIS NAMA DIA JE... SIAPA YANG MAKAN CILI, DIA LAH YANG TERASA PEDASNYA.......


P/s : Aku takde masa nak layanlah benda yang remeh temeh macam tu.....
So kalau nak terasa ke, apa ke sendiri punya hal.. Mr. JR pesan, JANGAN LAYAN.....
So memang taklah aku nak layan..... =)

Wednesday, 25 January 2012

Lihat Kesalahan Pada Diri Sendiri Sebelum Menunding Jari....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Hari ni memandangkan banyak masa yang terluang, maka terkeluarlah entri ni.....
Dalam mana-mana hubungan pasti ada turun naik dan pasang surutnya.....
Tak kisah la dari hubungan kekeluargaan sehinggalah ke hubungan persahabatan.....
Jika terjadi apa-apa perkara dalam mana-mana hubungan cuba imbas kembali dan teladani diri sendiri.... Jangan dengan mudah, cepat dan pantas menyalahkan orang lain yang kadangkala tidak tahu-menahu hujung pangkal cerita...
Bukankah tidak baik begitu????

AJ berkata begini bukanlah menunding jari kepada sesiapa tapi melalui pengalaman sendiri.....
Terkadang, AJ sendiri cepat menunding jari menyalahkan orang lain atas sesuatu perkara tanpa menilai tindak tanduk sendiri.....
Dan adakalanya AJ dipersalahkan oleh individu yang tidak menilai diri sendiri dahulu....
Aduhai, tolonglah berfikiran agak matang walaupun usia tidak begitu matang.......
Janganlah asyik nampak salah orang lain, tapi salah diri sendiri buat-buat buta je.......
Dan janganlah menyalahkan orang lain atas keruntuhan yang dilakukan oleh tangan sendiri.......
Setiap orang ada baik buruknya... Tapi sebelum menilai, sila lihat kesalahan dari pihak diri kita sendiri sebelum sewenang-wenangnya menunding jari terhadap orang lain.....
Perkara yang telah berlalu jadikanlah ianya suatu sejarah.... Bina hidup baru... Dan berfikiran positif....
Cari, gali, kaji salah sendiri dulu.......

 Kepada insan yang BERKENAAN : AJ tidak pernah meruntuhkan hubungan sesiapa dan tidak pernah menjadi duri dalam hubungan orang lain....
Jadi tak perlulah nak salahkan AJ bila keruntuhan tu berpunca daripada perangai dan perbuatan sendiri.....





P/s : Ye, karma itu memang wujud... Tapi takkan wujud kalau diri sendiri yang buat salah...... =)


Lelaki Tak Jujur.... Tak Mengapa....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA


"Lelaki kalau tak jujur, perkara biasa...... Sebab itu memang lumrah lelaki....
Tapi perempuan yang terlibat dalam ketidakjujuran lelaki itu, jangan ingat kamu adalah pilihan muktamad lelaki itu bila dia kembali padamu........ Sebab itu bakal menjadi kesilapan yang terbesar dalam hidupmu kelak........"


Haaaaaa..... Mendalamkan maksud.... Ada sebab AJ keluarkan ayat macam ni....
Selagi belum berkahwin, bersikap agak tidak jujur itu tidak mengapa..... 
Ini bagi lelaki ye, sebab lelaki ini memang dah lumrahnya sebegitu....... Sukar untuk setia....

Bagi yang perempuan pulak... Ini part yang penting ni.... Eceeewaaahhhh.....
Kalau ex-boyfren kamu tu datang balik pada kamu, itu sudah semestinya bersebab.... 
Jangan ingat dia balik sebab kamu pilihan dia.... NoOOOoooo.... 
Jangan cepat bersangka macam tu..... Mungkin dia tengah bergaduh dengan girlfriend nya sekarang?? Ataupun kekasihnya berada di luar daerah???? Ingatlah kamu tu cuma satu persinggahan je......
Jangan nak cepat sangat meraikan perkara tersebut..... Kata-kata dan janji mereka memang manis, tapi di lubuk hati??? Tiada siapa yang tahu melainkan dirinya sendiri....

Memang sakit bila mendapat tahu pasangan kita tak jujur..... 
Tapi lebih baik anda mengetahui mengenai ketidakjujuran beliau sebelum berkahwin daripada didua, ditiga atau diempatkan selepas berkahwin kelak... Parah jadinya.....
Tapi jangan risau, yakinlah bahawasanya satu hari nanti lelaki tersebut akan tahu mana batu yang walaupun digilap sekerap mana tetap tidak bercahaya dan mana permata yang walau lama mana disimpan atau dibiarkan, tetap akan terus bersinar...... =)


Mr. JR, Insyaallah selagi diizinkan Allah swt I akan sentiasa berada disisi U tak kira apa jua keadaan, susah mahupun senang...
Sebab sesukar mana keadaan itu, I tahu, kita mampu harunginya dan kita pernah mengharunginya.... =)
Love, AJ....

P/s : Mana yang pandai berkata-kata, sila cermin diri.......
Layakkah anda menghakimi perbuatan orang lain atau tingkah manusia lain sebelum menilai diri sendiri....
Sempurnakah kita untuk menghakimi????
Perpisahan yang terjadi bukan dari orang lain selain diri sendiri.....

Friday, 20 January 2012

Mahalnya!!!!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Ada yang dah habis keje?? Mesti ada kan? Yelah semangat nak cuti lama katakan...
Okay entri AJ petang ni, takde kena mengena sama sekali dengan cuti tu.....

Tadi waktu makan tengah hari, temanlah member ofis ni beli makanan.. 
Memandangkan memang mak selalu bekalkan nasi dan lauk, jadi turunlah sebagai peneman..... Jeleslah tu bila mak bekalkan AJ makanan.... Hahahahhahaha...

Nak dijadikan cerita, AJ pun jenguk-jenguklah lauk tu sekali walaupun dah ada lauk sendiri... 
Makanya tertariklah hati, termeleleh lah air liur tengok sup tauhu makcik tu..... 
AJ pun tak nak lah tamak sangat, ambillah  seketul tauhu tu supaya nanti tak meracau teringat-ingat kat atas nanti.. Hahhahahah....... 
Bila nak bayar je, terkejut pulak AJ dengan harga yang makcik tu letak.... RM3!!!!!
Makcik ni import tauhu dari luar negara ke apa yang mahal nak mampus..???? 
Cekik darah betullah makcik... 
Mak selalu cakap, bab makan jangan nak berkira sangat... Tapi bila seketul tauhu yang dipotong setengah caj sampai RM3, mau tak kira..... 
Tambah lagi seringgit dah dapat Nasi Goreng Kampung.......... 
Kussssss semangat harga kau makcik......


Lebih kurang camni lah sup tauhu makcik tu.........Menangis AJ dengar harga....
Kucing dengan Beruk pun confirm terkejut tau....... Ini pulak manusia......

P/s : Kepada para peniaga kat luar sana, tak salah kalau harga tu tinggi sikit.. Sebab AJ faham harga barang memang agak mahal... Tapi beragaklah sikit.....

Entah Mengapa Hati Rasa Bahagia....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Selamat berhari Jumaat ye kawan-kawan... 
Kepada Kaum Adam yang beragama Islam tu, kejap lagi jangan 'mengelat" nak pergi Sembahyang Jumaat ye.... 
Kepada kaum Hawa, buatlah apa yang patut... Pegi shopping habiskan duit ke... Hehhehehehh.....
Eh jangan!!! Sila berjimat cermat... =)

AJ tak tahu mengapa, semenjak semalam lagi hati AJ rasa sangat gembira dan berbunga-bunga je setelah beberapa hari keadaan tegang...... 
Rasa bahagia yang AJ rasa tak dapat nak diungkapkan dengan kata-kata.....
Hanya senyuman yang menggambarkan segala-galanya.......
Terima kasih Ya Allah, atas kebahagiaan ini... Semoga berkekalan....
Encik sayangku Mr. JR...
Terima kasih kerana buat AJ mampu tersenyum bahagia hari ini disaat AJ benar-benar memerlukan sokongan.... I Love You.... =)


P/s : Ya Allah kekalkan rasa tenang dalam hatiku....

Wednesday, 18 January 2012

PengaruhTV : Love, Nora. xoxo....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Korang sihat? AJ Alhamdulillah sihat... (Tetap nak bagitau walaupun takde orang tanya... Hahhahhaahha...)

Love, Nora... Pernah tak korang tengok cerita tu??? Kalau tak pernah tengok bolehlah TENGOK KAT SINI..... 
Sedih sangat cerita dia... Cerita ni dah lama jugaklah...
Tapi AJ baru berkesempatan tengok kat Astro semalam..... Kesian AJ.. 
Tapi takpelah, dapat juga tengok cerita lakonan Yasmin Hani, Yana Samsuddin dan Will Quah.... 
Lakonan mereka sangat terkesan kat hati kecil AJ sebab cerita ni merangkumi nilai-nilai kasih sayang antara, keluarga, kekasih dan teman...... (Meleleh jugaklah airmata......)


Sinopsis Love, Nora..

"Love, Nora memaparkan kisah pasangan romantis Raul dan Nora yang ternyata mencintai satu sama lain sejak dari pertemuan pertama mereka di Italy. Dan berkahwin sejurus selepas pertemuan tersebut. Tetapi selepas berkahwin, Nora menyedari dirinya sakit tenat, lalu dia menulis email dengan penuh cinta untuk menenangkan dan menghibur hati suaminya setelah tiba ajalnya nanti.

Raul tertekan dan seakan tidak mampu meneruskan hidupnya sejak kematian Nora. Tetapi tanpa disangka, Raul mula menerima kiriman email dari Nora dan mula bersemangat untuk meneruskan kehidupannya seolah-olah Nora masih berada disisinya dibantu oleh sahabat baik Nora, Shila dan juga Mama serta Wan Nora.

Dapatkah Raul bangkit semula dari kesedihan dengan bantuan catatan-catatan dari Nora yang penuh cinta, sokongan dari keluarga, sahabat? Adakah Raul menemui semua keyakinan diri dan jatuh cinta kembali?"


Kalau nak tahu lebih lanjut, boleh la klik kat link atas tu tadi ye.......
 Tapi make sure korang sediakan tisu siap-siaplah..... 
AJ pasti ada antara korang yang akan mengalirkan airmata.......

P/s : Bila tengok cerita ni, teringat kisah Cinta Pandangan Pertama AJ dengan Mr. JR
Soooooooooooooo Sweet........ Eceeewaaahhhhhhh......
Sayang, hope cinta kita kekal sampai ke akhir hayat okay.... AMIN.....

Tuesday, 17 January 2012

Bila bekerja dengan E.M.O.S.I


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Hari ni ada yang terlebih emosi atau emosi terganggu ke???
Tak kisahlah apa sahaja emosi yang korang alami, janganlah sampai terbawa-bawa ke tempat kerja pulak..... Kan ke dah menyusahkan orang lain namanya tu, bila nak kena pandang muka yang monyok, cekodok tu.... 
Kang tak pasal-pasal emosi orang lain pun sama terganggu tengok muka kita yang sedia beremosi tu.....

Haaaaaa, kan dah panjang lebar description AJ tu... Ni semua gara-gara ofismate yang dari pagi datang keje buat muka tempoyak.... 
Alahai kawan... Cubalah lupakan sekejap duka putus cinta tu.... Awak tu muda lagi tau... Baru je 22tahun..... Dunia ni tak berakhir kalau cinta terputus di tengah jalan...... Kan jadi tak best suasana kat tempat kerja hari ni... 
Bukan tak boleh kalau nak emosi sekalipun.. Tapi biarlah kena dengan tempatnya... Kang dah terlampau emosi, keje pun tak jalan... 
Dan mulalah error tu bersepah sana sini...... Haishhhhh....... Letihnya nak layan emosi yang macam ni....

Tips-tips nak elak terbawa-bawa emosi luar ke tempat kerja VERSI AJ....

1. Cuba elakkan termenung sana sini, ingat perkara yang terjadi... Cuba fokuskan pada kerja yang sedia ada...

2. Kalau boleh, luahkan pada rakan yang boleh dipercayai dan minta pendapat mereka... Sekurang-kurangnya beban dalam kepala tu berkurangan..... Rakan-rakan mungkin tak dapat membantu, tapi setidak-tidaknya mereka boleh mendengar...

3. Cuba elakkan sikap menjauhkan diri dari orang lain kalaupun ada masalah.... Atleast kita takkan rasa keseorangan.... Bila berseorangan tu lah lagi kita akan memikirkan masalah kita tu....

4. Makan.... Tak kisahlah time tu banyak keje ke tak, makan je selagi boleh...... Tak gemuk punya kalau makan bila bermasalah.... Kata orang, kenyang perut mesti kita suka hati....

5. Kalau ofis dilengkapi kemudahan internet, janganlah nak intai-intai atau jenguk punca permasalahan kita tu... Ini bagi mereka-mereka yang putus cinta.. Takde guna pun....

6. Cuba dengar lagu-lagu yang memberikan kita semangat dan rasa bahagia..... Kalau mana yang ada masa tu, bolehlah baca buku yang boleh memotivasikan diri dikala dirundung permasalahan....... Make sure ada satu dalam drawer ye... untuk saat-saat kecemasan macam ni lah kita boleh guna.....



Hurmmmmmm... Rasanya ini je la kot yang AJ boleh kongsi.... 
Mungkin korang ada cara lain yang lebih berkesan.. 
Bolehlah praktikkan cara korang tu ye........ Lain orang lain carakan??? 
Mana yang berani tu, CUBALAH..... (Cabar ni... Hehehheheh....... =p)

P/s : Apa sahaja E.M.O.S.I... Tolonglah jangan bawa pegi tempat keje okay...... Lainlah kalau libatkan kematian, bolehlah dipertimbangkan lagi.....