Click to Follow...

Wednesday, 19 October 2011

Berkampung Di PPUM.....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Memandangkan demam masih belum kebah, makanya hari ini berkampunglah di PPUM.... 
Terima kasih kekasih hati Mr. JR dan juga Aien Qaseh Asraf sebab bawakan si degil kepala batu ni pegi hospital.... Heeheehhehehehe....... 
Sampai kat PPUM macam biasa la, nurse mesti tanya "sakit apa??".... 
AJ pun jawablah dengan muka yang penuh sedih dan syahdu, "Demam, sakit tekak, batuk, selsema dll....." Ambik... Pakej terbaik dari LADANG VIRUS.... Hehehhehe......

Hampir pukul 12pm nombor AJ pun dipanggil.. Dah siap daftar, nurse cakap lepas pukul 2 pm baru doktor boleh check.... 
Tik tok tik tok... Masa pun berlalu... Sayup-sayup kedengaran nama AJ dipanggil... 
Masuk je bilik doktor AJ dah nampak jarum.... Oh no... Kena ambil darah..... Sangat tak best okay.... Punya seram tengok jarum, temperature badan pun lupa nak tengok... Hahhahhaha... 
Bukan penakut, tak suka tau.....


Tengok kena cucuk... Tapi agak tak puas hati la... Kenapa darah kita yang kena ambil, kita yang kena bayar???? Hahhahhaha... 
Kalau doktor dan staff makmal dengar mesti diorang jawab "Ko ingat kami buat kerja FREE??" 
Hambek ko!!!

Sementara tunggu keputusan darah, sempatlah dibuli oleh Mr. JR.... 
Ohhhhh... Mentang-mentanglah AJ tidak begitu berkeupayaan nak melawan, habis kena buli....
Takpe... Ada ubi, ada bas... Tunggulah... (Tak kena okay... Hahhahahahha....)
Finally setelah lama menunggu, siap tertidur-tidur lagi Mr. JR... Macam dia pulak yang Sakit... Hehhehheheh... 
Makanya angka giliran AJ pun dipanggil...
Ting Tong "1286 bilik no 5"

Masuk bilik doktor,dia check tekak semua.... Keputusannya...................
"Cik takde denggi, tekak bengkak (sebab batuk berdekah-dekah) dan ada infection dalam darah...."
Alhamdulillah.... =D
Dapatlah MC 2 hari...... KO HADER???? Jangan jeles okay.. Whahahhahaha.....
Dan....... Doktor pun start menulis sesuatu..... Jeng....Jeng.....Jeng..... "LIST UBAT"

Hambek!!!! Muntah ubat la AJ ini macam... AIYOOOOOKKKKKK!!!!!!!!

P/s : Thanks Mr. JR...



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Manusia Semakin Hilang Pertimbangan


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

AJ pasti entri kali ni mesti dah ramai orang yang menulis dan bercerita pasal hal ni....
Berita semalam yang AJ tengok memang sangat-sangat menyentuh hati dan perasaan....
Dua kejadian yang melibatkan bayi dan kanak-kanak yang belom mengenal dunia.....
Ya Allah.... Kenapa manusia semakin kejam dan zalim????

Kes 1 berlaku di China.....

Seorang kanak-kanak perempuan berusia 2 tahun digilis oleh 2 buah kenderaan..... Malahan lebih menyayatkan hati 18 orang dewasa yang sepatutnya mampu berfikir hanya melihat dan tidak mempedulikan kanak-kanak kecil yang terlantar di atas jalan tersebut..... Kemana hilangnya perikemanusiaan mereka???? Tidakkah mereka sedar betapa menderitanya kanak-kanak tersebut??
Mungkin kalau ada orang yang mempedulikan kanak-kanak itu lebih awal, kecederaannya mungkin tidak terlalu parah..... Apa agaknya perasaan 18 orang yang lalu-lalang tanpa ada rasa simpati sekiranya kejadian itu berlaku kepada anak-anak atau kaum keluarga mereka sendiri????


Kes 2 berlaku di Malaysia.....

Seorang gadis berusia 16 tahun bertindak kejam dengan membunuh bayi yang baru dilahirkan hasil hubungannya bersama teman lelaki dengan mengelar leher serta beberapa bahagian badan bayi malang tersebut.... Tindakan kejam terbabit hanya disedari selepas seorang guru memeriksa bilik asrama gadis terbabit selepas beliau tidak menghadirkan diri ke kelas... Apalah dosa bayi sekecil itu sehingga diperlakuankan sedemikian rupa oleh insan yang melahirkannya???? Tidak kira apa sahaja taraf bayi malang itu, beliau tidak berhak diperlakuan seperti boneka yang tidak bernyawa....

Ya Allah apakah ini petanda dunia semakin berada di penghujungnya???? Manusia kini makin hilang pertimbangan.. Tiada lagi rasa simpati dan rasa bersalah dalam diri..... Melihat dan melakukan sesuatu tanpa memikirkan sebab dan akibat.... Di mana letaknya moral kita sebagai manusia??? Tepuk dada tanya selera....

P/s : Ya Allah, kau lindungilah keluarga dan rakan-rakanku dari segala bencana...
 Janganlah kau jadikan mereka manusia yang buta hati dan perasaan....
Amin ya rabbal alamin.....

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Monday, 17 October 2011

Ride ke Port Dickson



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Wahhhhh.... Agak lama kan tak update apa-apa kat sini???? Kalau nak ikutkan memang banyak sangat benda yang AJ nak cerita.... 
Boleh buat Novel Cinta setebal 368 mukasurat okay.... Hehehhehehe....

Sepanjang sebulan menyepikan diri dan jari-jemari ni kan, banyak aktiviti yang AJ buat....
Macam biasalah, wreennnggg sana sini dengan Mr. JR sudah menjadi aktiviti wajib....
Hehheheheh...... Selebihnya AJ lebih banyak duduk kat ofis dan balik rumah tidur.... =)

8 Oktober & 9 Oktober 2011 - AJ & MR. JR pegi konvoi dengan rakan-rakan ScramClub ke Port Dickson....
Adalah dalam lebih kurang 40biji motor jugak yang join..... 
Malam tu kitorang bergerak dalam pukul 1.30am dari KL.... Ikut plan nak gerak pukul 11pm.... Memandangkan keadaan cuAca yang tidak mengizinkan, makanya berlakulah sedikit kelewatan..... Macam mana pun Alhamdulillah perjalanan kami selamat......
Sampai PD kitorang berehat dan makan... Dah macam sahur pulak makan pukul 3am.... Hehhehehehe....
Lepas makan, masing-masing dah letih kitorang balik homestay dan merehatkan badan seketika..... 
Dalam pukul 8am bangun bersiap, having some breakfast... 
Thanks Waklu belanja kami semua sarapan pagi...... =) Lain kali belanja lagi okay......

Lepas sarapan bergerak ke Tanjung Biru mandi laut.... AJ biasalah, mana boleh tak mandi kan..... 
Gigih la membeli baju sebab baju tak bawa... Mana tau lepas sarapan terus nak terjun laut kan....
So baju semua tinggal kat homestay.....
Apapun terima kasih Mr. JR, sponsor baju untuk mandi..... Tapi rugi je...
SEBAB....... AJ terjun laut 10minit je..... Tak gigih la nak mandi lama2.... Hahhahahahhahah......
Dah puas mandi laut, semua balik homestay packing barang nak balik KL......
Letih tapi Best...... =)




Itu je lah yang AJ nak cerita.... Malas pulak nak fikir apa aktiviti lain.....

P/s : Lepas ni cuba nak gagahkan diri update blog hari-hari..... 
Muaxchzzx!!!!!!!!


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"