Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 21 December 2011

Kawan, Aku Sayang Korang.........


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Hari ni AJ kat office sorang-sorang..... Kerja pun nampaknya dah siap awal... Hehehehehehe.... 
So sekarang ni adalah waktu sengang dan lengang untuk meng"update" blog ni....

Mesti semua orang dikurniakan sahabat kan?? Mustahillah kalau ada yang cakap dia takde paling kurang seorang sahabat yang baik....

Hari ni AJ nak bercerita pasal sahabat-sahabat perempuan yang telah dikurniakan oleh Allah swt kepada insan kerdil, comel bernama AJ.... Hehehehehhe.... 
Kenapa sahabat perempuan?? Sebabnya...... sejak kecil AJ memang tidak ditakdirkan untuk berkawan dengan perempuan sehinggalah ke alam pekerjaan.....
Yelah dah kerja, kenalah pandai bergaul dengan perempuan kan? 
Kalau kat office asyik berkepit dengan kaum Adam, pelik jugak.... 
Dah besar-besar ni, segan jugaklah... Hahahhahahahah.... (Segan ke???? Takdelah sangat... Tapi adalah sikit...)

Inilah Sahabat-sahabat perempuan AJ.....

1. WATI
- Wati ni, AJ kenal semasa bekerja sebagai "cashier" kat UM......
Orang Perak tua setahun pada AJ.....
Dia ni seorang yang gila-gila..... Or dalam erti kata sebenar, dia memang gila.... Hahahahhahaha..
Wati kalau kau baca ni, jangan marah... Sebab aku sure dan sangat pasti kau akan mengiyakan kenyataan yang aku buat ni..... Kannnnnnn???
AJ enjoy sangat kawan dengan dia.. Dia ni dah AJ anggap macam kakak sendiri walaupun kadang-kadang 'peel'nya tak macam kakak...... 
Wati, aku curik gambar ni okay...... Hehehheheh....

2. FAUZIAH
- Dia ni, AJ kenal masa bekerja dekat KL Sentral.... Orang Kuching, Sarawak.... Jauh okay... 
Dialah cikgu bahasa Sarawak AJ.... Sebab rajin sangat bercakap bahasa Sarawak dengan AJ... 
Terus melekat sikit-sikit kat kepala otak ni.... Hehhehehhee... 
Dia pun berperangai agak gila-gila jugak... Tapi jangan buat dia sakit hati atau marah.... 
Berdesinglah telinga korang dengan ayat Pedas dan Panas dia.. Kalah Melodi okay... Hehhehehhehe.... 
AJ suka kawan dengan dia, sebab walaupun dah kahwin dan ada kehidupan sendiri, dia tak pernah lupakan AJ.... 
AJ je selalu buat-buat lupa kat dia.... Hahhahahahaha.... =P

Gambar ni masa kat Sarawak dulu..... Sanggup beli tiket semata-mata nak AJ ada kat situ....

3. JAY
-Jay ni pulak AJ kenal masa bekerja kat i-Cimb.... Dia ni masa mula-mula sekali kenal, nampak sombong sangat.... Diam je..... 
Tapi bila dah kenal... Boleh ngam sampailah sekarang..... Dia ni kawan bershopping sesama... 
Bila dua-dua dah keluar pegi shopping, alamatnya selagi tak tutup shopping complex selagi tu kami berdua tak balik lagi... Hehheheheh..... 
Kami ni pelampung.... Apa itu pelampung??? Jay tau kan.... Hehehheh... (Secret)
Kawan dengan AJ abis "rosak akhlak"... Hahahahhaah.. Kan Jay kan???? 
Bak kata kawan-kawan lain kat i-Cimb "korang ni memang sahabat sejatilah"
Balik shopping ni...

4. AJA
-Aja ni AJ kenal melalui Mr. JR punya kawan punya Gf... Sekarang dah jadi tunang.. Faham??? Tak faham dah... Malas nak explain.. Hehehehhheheh.... 
Aja ni berasal dari Muar.. Umur muda setahun pada AJ.. Tapi kalau membebel kalah mak AJ okay.. Hahahhhahah... Aja, jangan marah haaaaa... Betul apa.. Sakit telinga aku kalau kau dah start ceramah, muqadimmah dan cik temah... Hhahahhahaha....... 
Dia ni selalu jugaklah jadi pendengar tak berbayar AJ kalau nak gossip-gossip suam-suam kuku tu..... Kitorang ni kadang macam berbadi pulak.... Apa badi??? Aja mesti kau tau kan... Tak payah ceritalah.. Hehehhehehe....

Aja kau ingat time ni tak??? Opsssssssss.... Hahhahahaha...

5. SEMUA KAWAN-KAWAN AJ.....
- Untuk yang tak tersebut dalam ni... Semuanya AJ sayang.... 
Koranglah kawan-kawan AJ di dunia dan di akhirat... Insyaallah..........

Okaylah.. rasanya, buat masa ni, ini je sahabat perempuan yang agak rapat dengan AJ... 
AJ ni susah nak rapat dengan perempuan tau... Sebab tu macam agak limited.. Hehheheheheeh.....
Korang terima kasih sebab jadi sahabat waktu susah dan waktu senang..... Aku takkan lupakan korang sampai bila-bila...... AKU SAYANG KORANG......

P/s : Yang lain-lain mana yang tersebut kat sini jangan kecik hati..... Aku pun sayang kat korang okeng!!!!!!! I LEBIU Mr. JR....... Eh????? 
I lebiu kawan-kawan semua.... Thanx for being a good friends of mine!!!!!


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

1 comment:

  1. Assalamualaikum twin! bestnyaa. sheila pun sayang kawan2 sheilaaa :)

    ReplyDelete